Meidän Talo

Koti, jossa lähes kaikki on mustaa – miltä se näyttää?

Koti, jossa lähes kaikki on mustaa – miltä se näyttää?
Sisustussuunnittelija Mikko Toppala ajatteli mustavalkoisen sisustuksen uusiksi. Pääsimme kurkistamaan, miltä lähes täysmusta sisustus näyttää Mikkelin asuntomessualueelle rakennetussa talossa. 
Julkaistu 28.4.2017

Mikkelin asuntomessualueelle noussut Design-Talon Pala yllättää sisustuksellaan: talossa lähes kaikki on mustaa – valkoista on käytetty vain pieninä raikastusruiskeina. Sisustus on suunnittelija Mikko Toppalan käsialaa.

– Suomalaiset rakastavat mustavalkoista sisustusta, mutta se on aina valkoisen ylivaltaa. Yleensä kaikki pinnat ja kiintokalusteet ovat valkoisia ja vain pehmeät kalusteet ja pikkuesineet mustia.  Itse halusin kääntää asian päälaelleen ja tein toisinpäin. Tässä talossa puitteet kiintokalusteineen ovat mustat ja esimerkiksi sohvat valkoiset, hän kertoo.  

Tähän huoneeseen on helppo uppoutua televisiota katsomaan. 120 senttiä syvät, upottavat sohvat ja jättirahit täyttävät tilan. Takaseinällä on peili tuomassa valoa huoneeseen.
Mikko Toppala halusi tuoda myös talon kulkuväylille mielenkiintoista katsottavaa. Kevyt pöytä ei tuki väylää. Harmaasävyinen taulu on Decoartista. 
Sisustusuunnittelija Mikko Toppala sisusti Design-Talon messukohteen Mikkelin asuntomessuille. 

Toppala on tyytyväinen lopputulokseen. Valaistukseen on kiinnitetty paljon huomiota, eikä lopputulos ole ollenkaan pimeä. Katoissa on runsaasti 4000 kelvinin spotteja, ja sen lisäksi kohdevalaisimia on eri tarkoituksiin.

– Tummassa tilassa myös nurkat on syytä valaista hyvin, hän vinkkaa.

Design-talon Pala-talossa ei vielä ole asukkaita, mutta Toppala on sisustanut sen kuvitteelliselle nuorella pariskunnalle, joka on asunut ulkomailla ja tottunut siellä muuhun kuin valkoiseen sisustukseen.

– Mustaa väriä ei kannata pelätä. Itse asiassa se on helppo ja edullinen tapa tuoda kotiin ripaus uutta ilmettä ja arvokkuutta, hän neuvoo.

Valkoiset alcantara-tyyppisellä kankaalla päällystetyt sohvat teetettiin mittatilaustyönä Novapakissa. Taustalla näkyy Novartin keittiö, jonka taustaseinän syvennyksessä on marmorikuvioista puristelaattaa. 
Työhuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaaksi, jotta musta väri ei tuki kokonaisuutta. Kevyt hyllykkö ja työpöytä ovat Cobellosta, matto Mattotalo Helmasta. 
Havainnekuva Design-Talon Pala-talosta. Pala räätälöidään asiakkaalle hänen toiveidensa ja tontin vaatimusten mukaisesti. Käytettävissä on eri kokoisia, valmiiksi suunniteltuja palasia. 

Lue lisää:

Kommentoi »