Neliöt hyötykäyttöön! Kodinhoitohuoneen sisustus on parhaimmillaan kaunis ja toimiva – kurkkaa parhaat oivallukset

Neliöt hyötykäyttöön! Kodinhoitohuoneen sisustus on parhaimmillaan kaunis ja toimiva – kurkkaa parhaat oivallukset
Kodinhoitohuoneen sisustuksessa oleellista on optimoitu tilankäyttö ja käytännölliset kaapit. Näissä kodeissa pyykkihuolto on järjestetty paitsi tehokkaasti myös kauniisti.
Julkaistu 7.3.2023
L:n muotoon sijoitetut työtasot säästävät kuutioita pitkähkössä kodinhoitotilassa. Vierekkäin sijoitetut pesukone ja kuivausrumpu jättävät tilaa yläkaapistoille, jossa on myös avohyllyjä. Kaapistot ovat Aina-keittiöiden.
Kodinhoitohuoneen seinä on maalattu osittain Tikkurilan sävyllä V484 Ajopuu. Pitkä puunaulakko erottaa värivyöhykkeet toisistaan. Ikean suuret Skubb-pyykkisäkit ovat yhtä syvät kuin pesukone. Niiden alle on kiinnitetty vaneripohja ja pyörät, jotta korit liukuvat helposti esiin. Lue lisää kodinhoitohuoneen miniremontista, joka maksoi reilu 100 euroa.
Sisustussuunnittelijan oma kodinhoitohuone on vaalea, mutta ei todellakaan valju. Hillitty tapetti ja menneiden vuosikymmenien fiilikseen vievä laattalattia luovat vanhan talon tunnelmaa uuteen omakotitaloon. Puinen pyykkiteline sopii tyyliin.
Jos vasta suunnittelet taloa ja kodinhoitohuoneen sijaintia, mieti, onko tarvetta myös kuraeteiselle. Kahden aikuisen ja koiran taloudessa ulko-ovelta pääsee sujuvasti arkieteiseen ja isoon kodinhoitotilaan. Erillinen pesupaikka oven läheisyydessä tulee tarpeeseen niin lapsi- kuin koiraperheessäkin.
Viistokattoiseen kodinhoitotilaan on rakennettu kaareva, laatoilla pinnoitettu koroke pesukoneelle ja kuivausrummulle, jotka on sijoitettu seinässä olevaan syvennykseen. Isokuvioinen laattalattia on omiaan avarassa tilassa. Samankaltainen laatta on LPC Living Porcelanato, Laattapiste.
Pesukone ja kuivausrumpu on integroitu yhdelle seinälle sijoitettuihin kaapistoihin. On hyvä idea elävöittää harmaita kaapistoja näyttävillä vetimillä. Beslag Designin nupit ovat samanväriset kuin lattialaatat.
Kodinhoitohuone on suoraan pesutilojen yhteydessä. Tilojen välinen seinä on korvattu metallirunkoisella lasiseinällä, jonka valmisti kotimainen Wall Up. Mustavalkoinen ruutulattia jatkuu kylpytiloihin asti. Tuoli on Cobellosta. Kurkkaa lisää kuvia tästä kodista!
Pienen kodinhoitotilan pyykkihuolto on keskitetty yhdelle seinälle. Matalat yläkaapit ovat ilmava ratkaisu tilassa, jossa korkeutta ei ole paljon. Kuraeteinen on kätevästi lähellä eteistä. Lattia on helppohoitoista mikrosementtiä.
Modernin omakotitalon tyyli jatkuu myös kodinhoitohuoneessa. Persoonallinen fiilis syntyy pienistä yksityiskohdista kuten tässä kodissa kirkkaanvihreästä lattiasta. Metallinen ripustustanko on yksinkertaisen tyylikäs ja kätevä henkarissa kuivatettaville vaatteille. Se on tehty itse.
Joskus kodin pyykkivuori tekisi mieli kadottaa mustaan aukkoon. Tässä kodinhoitohuoneessa se melkein onnistuu. Mustan lattian, seinien ja kaappien yhdistelmä on minimalistin mieleen. Jos oma vaatevarasto sisältää enimmäkseen mustaa, pyykkien kadottaminen saattaa jopa toteutua. Tummassa tilassa pitää kiinnittää erityistä huomiota valaistukseen.
Pyykinpesukone ja kuivausrumpu hurmaavat harvoin kauneudella tai persoonallisella ulkonäöllä. Tässä kodinhoitohuoneessa värikäs yläkaappi ja kuviollinen lattia vievät huomion pois kodinkoneista, jotka uppoavat visuaalisesti valkoiseen kaapistoon ja laattaseinään. Tilava työtaso on kodinhoitohuoneessa tarpeellinen esimerkiksi vaatteiden ja lakanoiden viikkaamista varten.
Kaupunkiasunnon pyykinkuivaus on ratkaistu nerokkaasti itsetehdyllä kuivaustelineellä. Telineen puureunukseen on pujotettu tukevat narut, joiden avulla telinettä hilataan ylös ja alas.
Vaakaan asennettu Siparilan Vire-paneeli ja puutaso tuovat lämpöä valkoiseen kodinhoitotilaan. Trendikkäät lankavetimet ja kaapistot ovat Omega-keittiöiden.
Makuuhuonekäytävän perällä sijaitsevassa kodinhoitohuoneessa on tilat niin vaatehuollolle kuin -säilytykselle. Makuuhuoneisiin ei rakennettu kiinteitä kaapistoja lainkaan. Lattialaatat Pukkila, kaapistot Puuvaja. Tutustu tarkemmin lapsiperheen kotiin!
Moni jättää nykyisin keittiön ilman yläkaappeja. Samaa voi kokeilla kodinhoitohuoneessa, jos säilytystilaa on tarpeeksi toisaalla. Mieti myös altaan koko: riittääkö perusmalli vai haluatko ekstraison? Tässä kodinhoitohuoneessa ylös asti laatoitettu seinä luo viimeistellyn tunnelman.
Unohda pienet kopperot! Jos tilaa on, kodinhoitohuoneesta kannattaa tehdä ihan kunnollinen huone. Silloin sinne saa keskitettyä kaiken vaatehuollon, ehkä myös säilyttämisen ja pukeutumisen!

Muokattu 7.3.2023 klo 14.31: Juttuun on lisätty runsaasti uusia kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 9.9.2020.

Kommentoi »