Kiipeilyseinä ja temppurata olohuoneessa? Duudson-HP:n messutalo yllättää
Rakenna ja remontoi
Kiipeilyseinä ja temppurata olohuoneessa? Duudson-HP:n messutalo yllättää
Duudsoneista tuttu Hannu-Pekka Parviainen viilettää työnsä puolesta ympäri maailmaa. Hän saa kaipaamansa tukikohdan talosta, joka nousee Seinäjoen asuntomessualueelle. "En silti tiedä rakentamisesta mitään", HP tunnustaa. 
29.6.2016
 |
Meidän Talo

Hannu-Pekka Parviaisen eli HP:n Ankkuri-niminen paritalo on noussut Seinäjoen asuntomessualueelle Pruukinrantaan. Kokoa tulevalla kodilla on 129 neliötä. Toisen asunnon rakentaa ja omistaa Parviaisen ystäväperhe.

Talo on Hartman Kodin puutalo, mutta se ei vastaa mielikuvaa perinteisestä paritalosta. Tontilla on kaksi kaksikerroksista rakennusta, joita yhdistää keskellä oleva matala väliosa. Siihen on kätketty teknisiä tiloja ja Parviaisen naapurin saunaosasto. Kaverusten yhteinen sauna siis?

– Sellainen huhu on ollut sitkeästi liikkeellä. Totuus kuitenkin on, että kyllä se on kaverin sauna. Minulla on sauna taloni yläkerrassa. Mutta kyllä minäkin tuonne pihasaunaan varmasti saunomaan pääsen, useinkin, HP sanoo. 

Paritalo tuntui sopivimmalta ratkaisulta, sillä HP ei sanojensa mukaan ole lainkaan omakotitaloihminen.

– Paritalossa saan sekä omakotiasumisen tunnun että yhteisöllisemmän asumisen hyödyt.

HP:lla ei ole juuri kokemusta rakentamisesta, mutta siitä ei ole hänen mielestään ollut mitään haittaa. 

– Roolini on ollut lähinnä se, että olen tullut raksalle aika ajoin katsomaan, millaisia harppauksia rakentamisessa on tapahtunut. Tämä oli minulle sopiva rakentamistapa. Antaa ammattilaisten hoitaa, Parviainen muotoilee. 

"Ei mitään outouksia" 

Parviaisen työ stuntryhmä Duudsoneiden ja kansainvälisesti The Dudesons -porukan tiimoilta on liikkuvaista. 

– Syksyllä kuvataan kolmas kausi Possea. Olen paljon Helsingissä. Matkoja Yhdysvaltoihinkin on aika ajoin. On mahtavaa, että jossain on toiveiden koti, jonne tulla rauhoittumaan. Uudessa kodissa on kaikki, mitä asumiselta kaipaan: oman tyyliseni sisustus, ulkoporeamme, loistavat ulkoilumahdollisuudet ja kuitenkin metsäinen, luonnonläheinen ympäristö, HP luettelee.

HP:n puolikkaassa on 129 neliötä. Fiksu pohjaratkaisu on asukkaan toiveiden mukainen. Makuuhuoneet ovat yläkerrassa, alakerrassa on avara tupakeittiö ja korkeata tilaa. Alakerrassa sijaitsee myös sauna ja toinen vessa.

– Halusin järkevän, tyylikkään käyttökodin. En siis mitään outouksia, vaikka sitä voisi odottaa. Sisustus on kautta linjan melko yhteneväinen. Vain yksi huone poikkeaa väreiltään muista, mustalla, valkoisella, harmaalla, lasilla, nahalla ja rosterilla sisustava Parviainen sanoo.

– Olen hakenut tietynlaista raffiutta sisustukseen. Tykkään industriaalisesta tyylistä. Esimerkiksi keittiössä kodinkoneet eivät ole integroituja, vaan rosterisina ne saavat näkyä kunnolla. En pidä liian pehmeistäkään linjoista.

Kevättalvella HP:n talo näytti vielä tältä. Talon kylkeen rakennettiin autokatos ja sen taakse lämmin 18 neliön varastotila liikuntavarusteille ja moottoripyörälle. 
Asuntomessutalon sisäpinnasta pitää olla 10 prosenttia ikkunapinta-alaa. Tämä vaatimus täytyy Ankkurissa helposti. 

HP kertoo pitävänsä modernin industriaalisesta tyylistä. "Se sopii puutaloonkin, sillä tämä ei ole päälle päin perinteisen puutalon näköinen." 

Tältä keittiö näytti asennuksen alkuvaiheessa...

...ja tältä se näyttää nyt. Pelkistetty, valkoinen kokonaisuus on House2:n mallistoa. 
Mustavalkoinen värimaailma jatkuu ruokailutilassa ja olohuoneessa. Takan kylkeä koristaa ankkuri talon nimen mukaisesti. 

Kuvat: Toni Härkönen, Katja Lösönen ja Hartman Koti

Lue lisää: 

Kommentoi »