Seinäjoen asuntomessut – messukävijän opas
Rakenna ja remontoi
Seinäjoen asuntomessut – messukävijän opas
Seinäjoen asuntomessut 2016 aukeavat heinäkuun 8. päivänä. Messut pidetään Pruukinrannassa, noin 2,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.
6.6.2016
 |
Meidän Talo

Aivan messualueen kupeessa on Kyrkösjärven tekojärvi, ja kymmenestä talosta on pohjalaisittain varsin harvinainen järvinäkymä. Asuntomessualueen nimestä järjestettiin muutama vuosi sitten nimikilpailu, ja Pruukinranta valikoitui voittajaksi. Nimi viittaa alueen historiaan metallinjalostuksessa.

Vuonna 2016 messuteemana on ”pohjalainen tekemisen tahto”. Topeliuksen Maamme-kirjassa vuonna 1875 mainittiin pohjalaisten kirvesmiesten olevan Suomen parhaita, ja Seinäjoen asuntomessut haluaa jatkaa tätä perinnettä. Tulikivimyllyn korttelissa on viisi modernia, kaksifooninkista pohjalaistaloa, joissa näitä pohjalaisperinteitä on ulkoasua myöten.

Seinäjoen asuntomessut 2016

Järjestyksessään 47. asuntomessut tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tutustua 43 erilaiseen messukohteeseen. Pientaloja näistä on 35, joiden lisäksi asuntomessuilta löytyy muun muassa puukerrostalo, riviluhtitalo ja periskooppitorni.

Varsinaisten kohteiden lisäksi alueella ihastuttaa kaunis ympäristö: puistometsät, kalliopaljastumat sekä niittymäiset alueet, järvimaisemasta puhumattakaan, luovat vaikuttavan miljöön Seinäjoen asuntomessuille.

Aukiolo

Messualue on avoinna 8.7.–7.8.2016 joka päivä klo 10–18. Lipunmyynti lopetetaan tuntia ennen messujen sulkeutumista.

Asuntomessuilla järjestetään Messujen ilta 28. heinäkuuta, jolloin ovet ovat auki kello 10–22. Messujen illan iltalipun hinta on 15 euroa kello 18.00 alkaen. Päivälipun ostaneet messuvieraat voivat jatkaa päivälipulla myös koko illan ajan. Messubussit liikennöivät messuvieraiden parkkialueen ja messualueen välillä kello 22.30 saakka.

Liput

  • Asuntomessujen päivälippu maksaa aikuisilta 22 euroa ja 7–15-vuotiailta 11 euroa. Nuoremmat lapset ilmaiseksi.
  • Ryhmälippu maksaa 16 e/hlö. Ryhmään täytyy kuulua vähintään 15 henkilöä, jotka menevät messuille samaan aikaan. Ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista.
  • Jos messuilla käy kahdesti, toisen päivän lipun saa 15 eurolla ensimmäisen päivän lipun ostokuittia vastaan. Lippuja voi ostaa myös verkosta.

Lue lisää:

Kommentoi »