Meidän talon messukierros – katso ainakin nämä!
Rakenna ja remontoi
Meidän talon messukierros – katso ainakin nämä!
Upeaa modernia puurakentamista, perinteistä pohjalaista puusepäntaitoa, hienoja valaistusratkaisuja, sisustajien kekseliäitä oivalluksia. Meidän talon toimitus valitsi Seinäjoen asuntomessujen kiinnostavimmat kohteet. Poimi vinkit talteen! 
Julkaistu 8.7.2016
Meidän Talo

Uraauurtavaa puurakentamista

Kohde 5: Talo Kotola

Talo on messualueen pienin, mutta yksi kiinnostavimmista. Se on kokonaan CLT-massiivipuusta tehty kaupunkipientalo, joka saa naapuriinsa kuusi samalla konseptilla rakennettua. Ristiinlaminoidut levyrakenteet saavat näkyä talon rennolla mutta tyylikkäällä otteella tehdyssä sisustuksessa, ja työnjälki on taidokasta. 

Hienot valaistus-ratkaisut

Kohde 33: Lumiance

Yhdelle alueen hienoimmista tonteista on noussut Talo Lumiance. Talo on julkisivultaan musta, ja mustaa on käytetty paljon myös sisätiloissa. Lopputulos ei kuitenkaan ole yhtään synkkä tai pimeä. Iso kiitos siitä kuuluu hyvälle valosuunnittelulle ja kaunisti toteutetulle led-valaistukselle. Talon kruunu on ruokapöydän ylle ripustettu, Hanna Karikosken suunnittelema Loimu-valaisin.

Huvilaelämää messualueella

Kohde 40: Kuusamo Nuuna

Menneiden loma-asuntomessujen suosikkitalo esiintyy nyt ensimmäistä kertaa varsinaisilla asuntomessuilla. Sinänsä rakennuksena Pruukinrannan Nuuna ei esittele kovinkaan paljon uutta, mutta pakko myöntää, että eteisestä yli nelimetriseen oleskelutilaan avautuva näkymä on huikea! Sisustussuunnittelija Sirkka-Liisa Murtovaaran värikkäät tekstiilivalinnat ihastuttavat myös. 

Pohjalaisista pohjalaisin

Kohde 31: Kimara Katariina

Kimara on pohjalaiskorttelin karkki, joka ei välttämättä puhuttele ankaran minimalistisen tyylin ystäviä. Talon emäntä on rakentanut tulevaa kotiaan rakkaudella ja intohimolla pohjalaisuuteen. Tuloksena on kodikas, runsain yksityiskohdin koristeltu hirsitalo. Talossa on salmiakein koristellut ikkunoiden vuorilaudat, perinteisen pohjalaistalon ikkunasijoittelu, räystäskottaraiset ja paljon muuta pohjalaista. Bonuksena kevythissi esteettömyyden takaamiseksi.  

Kaunein ruokailutila

Kohde 19: Honka Markki

Honka Markki on moderni ja innostava hirsitalo, joka on yhtä aikaa minimalistinen ja kodikas. Upeinta tässä kohteessa on hirsierkkeri, johon on sijoitettu kodin ruokailutila. Hirsi on saanut rinnalleen trendikkäästi mustaa, ja yhdistelmä on moderni ja erittäin kaunis. Mainitsemisen arvoista tässä talossa on myös järvinäkymä yläkerran makuuhuoneesta sekä hieno ulkosauna. 

Itselle tehty!

Kohde 28: Ainoakoti Jekku 

Messualueella ilahduttaa se, että asukkaiden persoonallisuus ja harrastukset näkyvät kodeissa. Hienoin esimerkki tästä on vaaleanpunainen Ainoakodin talo, jonka hevosiin hullaantunut sinkkunainen rakennutti itselleen. Suomenhevonen Jekku näkyy sisustuksessa monella tavalla, ja hevosharrastuksen vaatimukset on otettu huomioon myös käytännön ratkaisuissa. Erillisessä siivessä on varasto hevoskamppeille ja viereiseen tilaan on asennettu järeät teollisuuspesukoneet niiden pesua varten. 

Japanilainen ihmepönttö

Kohde 11: Lakka Lakeus

Upea kivitalokohde Lakka Lakeus esittelee paitsi yhden alueen kauneimmista näkymistä, myös hienoimman wc-pöntön. Se pesee ja kuivaa käyttäjän takaliston automaattisesti. Toto Sg Washlet -toiletissa on lämmitetty istuinrengas, lämminvesipesu, ilmakuivaus ja ilmanraikastin. Istunnon lopuksi pönttö puhdistuu itsestään elektrolyyttisesti käsitellyllä antibakteerisella vedellä.  Kansi avautuu ja sulkeutuu automaattisesti tunnistimen avulla.

Modernia ja perinteistä

Kohde 24: Kannustalo Pohjanmaa

Sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kädenjälki näkyy vahvasti Kannustalon Pohjanmaassa. Sisustus on mielenkiintoinen sekoitus modernia skandinaavisuutta ja perinteistä pohjalaisuutta. Tunnelma on niin kodikas, että on vaikea uskoa, ettei tässä talossa ole asuttu päivääkään! Runsaat mustat yksityiskohdat tuovat sisustukseen särmää, samoin designklassikoiden tuominen rohkeasti pohjalaisen könninkellon ja renginkaapin rinnalle. 

Tuhkasta noussut

Kohde 20: Honkatalot Riihi

Rakenteilla ollut Riihi paloi tammikuussa maan tasalle, mutta se rakennettiin uudelleen kevään kuukausina. Huikea suoritus! Aivan valmis talo ei ole, mutta esittelykunnossa kuitenkin. Talossa on komea yläkerta järvinäkymineen. Erityisen kauniit ovat betoniset kierreportaat, jotka näkyvät ikkunan läpi kadulle saakka. Julkisivultaan Riihi on alueen kauneimpia taloja. 

Raikas kaupunkihirsitalo

Kohde 18: Villa Roihu

Villa Roihu osoittaa, että hirsitalosta on moneksi. Talo seisoo komeana pohjalaistalokorttelissa, ja ulkoväritys on erityisen onnistunut. Valkoiset yksityiskohdat raikastavat italianpunaisen julkisivun. Sama raikkaus jatkuu myös sisätiloissa. Hirsi saa näkyä sisäseinissä, mutta ilme on moderni. Erityisen kaunista hirsi on tummana muuten valkoisissa kodinhoitotiloissa. 

Lue lisää: 

Kommentoi »