Unelmien Talo&Kodin asuntomessukierros
Rakenna ja remontoi
Unelmien Talo&Kodin asuntomessukierros
Seinäjoen asuntomessuilla on maalaisromanttisia koteja reilusti enemmän kuin edellisillä messuilla. Hienoa on myös pohjalaisuuden näkyminen taloissa ja sisustuksissa. Tervetuloa kiertämään niitä kanssamme!
18.7.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Pohjalaisuus näkyy eniten kohteessa 31, Kimara Katariina. Jo sen ikkunapuitteet kertovat, missä ollaan. Sisustuksessa on suosittu järjestelmällisesti paikallisia merkkejä, ja mukaan on otettu myös talonpoikaisantiikkia. Lopputulos on lämmin, persoonallinen ja oikeassa elämässä toimiva. Muista käydä katsomassa saunaa: sen kelopaneelit ja -lauteet ovat ihanat!
Tätä keittiötä tullaan jäljittelemään sadoittain tulevina vuosina! Kohde 24, Kannustalon Pohjanmaa, on upean tuore yhdistelmä perinteistä pohjalaisuutta, amerikkalaista shakers-tyyliä ja raikasta nykyaikaa. Pienimmätkin yksityiskohdat on mietitty niin, että jopa sähkökytkimet herättävät ihastelua. Myös tilankäyttö on järkevää; portaiden aluskin on hyödynnetty.
Kohteen 41 eli Lumimustikka-talon rakennuttajana on virolainen perhe. Se näkyy monikulttuurisuutena ja tuttujen asioiden uudelleenajatteluna. Keittiössä yhdistyvät virolaiset kaapit ja marokkolaiset sementtilaatat. Lastenhuoneessa tapetit on maalattu seinään sabluunalla. Lisäksi makuuhuoneiden lautaiset liukuovet luovat sisustukseen tallin tunnelmaa. Siis paljon nähtävää!
Passiivikivitalojen Kosteusturvatalossa, kohteessa 26, on teknisestä nimestään huolimatta romanttinen unelma. Ei kuitenkaan valkoinen vaan ihanan värikäs. Seinissä on salvianvihreää, esikonkeltaista ja mustikansinistä. Kalustus tuo mieleen Etelä-Ranskan, ja tyyli jatkuu komeassa listoituksessa. Makuuhuoneen huima tinakatto on tilattu Amerikasta.
Vaikka bling bling ei olisikaan sinun tyyliäsi, kohteessa 12 Villa Tango kannattaa silti pistäytyä. Messujen hulppein talo on sekoitus Dallasia ja Tuuria, ja runsaissa yksityiskohdissa riittää katseltavaa. Monia ideoita voi kuitenkin soveltaa pienempäänkin mittakaavaan. Esimerkiksi listoitukset ja kattojen valokotelot on helppo kopioida omaankin kotiin.
Tulikivimylly-rivitalon perimmäisessä rapussa on Pentikin kohde 22. Neliöitä on vain 99, mutta sisustusideoita löytyy enemmän kuin monesta omakotitalosta. Jo seinissä on nähtävää: olohuoneessa on puurimapintaa, makuuhuoneessa musteen sinistä maalia ja kylppärissä karheaa sisustustiiltä. Lasiterassi on kalustettu yhtä viihtyisäksi kuin olohuone.
Arvaatko, mitä tässä on? Se on pojan huoneeseen ja käytävän yläpuolelle rakennettu piiloparvi. Tällaista kekseliäisyyttä löytyy paljon kohteessa 16 Nuuka. Esimerkiksi keittiön seinät on päällystettu savilaastilla ja kaiteen alapintaan upotettu ledinauha valaiseen portaat. Listoja talossa ei ole metriäkään, vaan seinien vaakapaneelit on sahattu siististi jiiriin.
Kohde 7, Omatalo Armas, on ulkoa kuin pieni puuhuvila. Sisältä se on astetta modernimpi, mutta kauniita yksityiskohtia on silti paljon ihasteltavaksi. Parasta on kuitenkin rempseä asenne. Se näkyy esimerkiksi yläkerran makuuhuoneen seinätarran muodostamassa sängynpäädyssä ja reilun alas ripustetussa jättimäisessä kattokruunussa.

Lue lisää:

Kommentoi »