Suosikkisisustaja yllätti: mustaa uudella tavalla
Rakenna ja remontoi
Suosikkisisustaja yllätti: mustaa uudella tavalla
Mustan värin runsaus on asuntomessutalojen ykköstrendi. Näin raikkaalla tavalla suosikkisisustaja Helena Karihtala on käyttänyt sitä Kannustalon Pohjanmaa-talossa. Katso kuvat! 
8.7.2016
 |
Meidän Talo
Mustat kattopalkit antavat jännittävän ilmeen alakerralle. Vaalea pystypaneeli korostaa tupakeittiön tuntua. Koko takaseinä on laatoitettu mustaksi Pukkilan laatoilla. Kaapistot ovat Topi-kalusteen toimittamat.
Koko talo on modernin linjakkuuden ja perinteisen pohjalaisuuden vuoropuhelua. Keittiön seinälle on nostettu upea vanha renginkaappi. Huomaa myös kauniit mustat pistorasiat, jotka ovat perinteisen malliset ja sopivat tähän taloon täydellisesti. 
Olohuoneessa klassikkohuonekalujen alle on sujautettu nostalgiset räsymatot. Nojatuolissa istuessaan voi ihailla kauniita yksityiskohtia: mustia ikkunanpuitteita, ikkunaristikoita sekä upeita kohdevalaisimia. Mustia ikkunanpuitteita on tänä vuonna monessa muussakin talossa. 
Erillisessä ruokailutilassa on upea, kevyt lasihyllykkö, jossa kodin kauniit esineet saavat arvoisensa paikan. Vaalean ja mustan kontrastia pehmentävät koko talossa puunväriset huonekalut. Tammirunkoinen Wishbone-tuoli on Hans J. Wegnerin suunnittelema klassikko. 
Alakerran vessa kauniine paneeleineen ja pallopeileineen on kuin hyppy menneille vuosikymmenille! Mustavalkoinen linja jatkuu täälläkin pienimpiä yksityiskohtia myöten. Myös talon kaikki vesikalusteet ovat mustia. 
Vanhempien makuuhuone on yksi talon herkuista! Pihlgren & Ritolan kukkatapetti ja musta puolipaneeli luovat upean päätyseinän sängylle. Valkoinen katto ja valkoiset vuodevaatteet raikastavat kokonaisuuden. Taulu on Kuutti Lavosen
Perinnetalot ovat innoittaneet myös Pohjanmaa-talon julkisivua. Talo on maalattu italianpunaiseksi, ja yksityiskohdat ovat tietysti mustia. Sama tyyli jatkuu suojaisassa pihapiirissä. Talon on suunnitellut arkkitehti Kati Rasku

Lue lisää: 

Kommentoi »