Tämä koti voitti viime vuoden asuntomessut. Katso kuvat!
Rakenna ja remontoi
Tämä koti voitti viime vuoden asuntomessut. Katso kuvat!
Hulppea kivitalo Lakka Laine nousi viime kesänä järjestettyjen Vantaan asuntomessujen yleisönsuosikiksi. Talo voitti sekä Paras talo että Paras piha -äänestykset. 
Julkaistu 15.6.2016
Meidän Talo

287-neliöinen Lakka Laine oli Vantaan Kivistössä järjestettyjen asuntomessujen suurin talo. Kahdessa kerroksessa on yhteensä kuusi huonetta, keittiö, kaksi kodinhoitohuonetta sekä autotalli. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Lassila & Co Oy ja talon pääsuunnittelijana toimi Rakennustaito Haavisto Oy:n Anssi Haavisto.

Lämmitysmuodoksi rakennuttajaperhe valitsi maalämmön ja aurinkokeräimet. Lämmönjako talon sisällä hoituu vesikiertoisella lattialämmityksellä. Talon jäähdytys tapahtuu lattiaviilennyksellä.

Lattiapintojen lisäksi tammea on tuotu myös keittiöön. Se pehmentää kauniisti mustan ja valkoisen yhdistelmää, joka on sisustuksen punainen lanka kaikkialla talossa. Valkoiset keittiökoneet on integroitu kaapistoon.
Tässä harmoninen päämakuuhuone. Kaikkien makuuhuoneiden yhteydessä on oma wc ja suihkutilat. Myös säilytystilaa on runsaasti.
Mustat ikkunanpuitteet antavat kauniin ilmeen tiloille. Tässä olohuoneen nurkkauksessa ympäröivä luonto tulee kauniisti sisään muun muassa huoneen yläosaan sijoitetusta vaakaikkunasta. 
Pesutilat ovat avarat ja eleettömän kauniit. Pitkä betoninen penkki tuo kylpylätunnelmaa. Lasiovi johtaa terassille.  
Talon muoto on sellainen, että takapihalle jää avara, suojaisa oleskelualue. Terassiin on upotettu uima-allas. Pihan suunnittelua ohjasi helppohoitoisuus. Selkeästi rajattu nurmikko ja yksinkertainen kasvillisuus ovat linjassa talon arkkitehtuurin kanssa.

Lue lisää:

Kommentoi »