Asuntomessujen modernit pohjalaistalot
Rakenna ja remontoi
Asuntomessujen modernit pohjalaistalot
Seinäjoen asuntomessuilla viisi talovalmistajaa on suunnitellut modernin pohjalaistalon. Tältä ne näyttävät. 
9.6.2016
 |
Meidän Talo

Fiskarhedenvillan Tupien Tupa

Tupien Tupa on suunniteltu nelihenkisen perheen tarpeisiin. Punamultaväritys ja kaksikerroksisuus ovat pohjalaistalo-tyyliä. Kadun puolelle on sijoitettu pienempiä tiloja, kuten wc ja kylpyhuone, jotta seinustalle saadaan perinteiseen tapaan paljon ikkunoita. Sisältä talo on täysin moderni. Valaistus hoituu päivänvaloledeillä. 

Passiivikivitalot Kosteusturvakoti

Passiivikivitalojen kohde on kivitalo, johon on saatu perinteistä pohjalaista ilmettä pystylaudoituksella. Arkki-tehtuurissa hallitsevat rentous ja suora- viivaisuus. Kadun puolella on pohjalaistyyppiset ikkunarivistöt. Sisätiloissa pohjalaisuus ei erityisesti näy. Erikoisuutena talossa on takka-lattialämmitys. 

Mammuttikoti Villa Roihu

Villa Roihun suunnittelussa on pyritty perinnepiirteisiin mutta myös moderniin tyylin. Talo on rakennettu modernista kapeasaumaisesta kanttihirrestä. Muotokielessä on haettu pohjalaisuutta: talo on melko kapearunkoinen ja korkea, ja kattokaltevuus muistuttaa pohjalaistalosta. Modernia on esimerkiksi se, ettei ikkunoissa ole vuorilautoja, vain pienet smyygilaudat. 

Kannustalo Pohjanmaa

Kannustalo on suunnitellut monikäyttöisen omakotitalon, jossa kuitenkin selvästi on pohjalaistalon piirteitä. Punaisen värin lisäksi pohjalaisuus näkyy talon isossa tupakeittiössä, ruutuikkunoissa sekä palkkeina, jotka ovat sisätiloissa näkyvissä. Kadun puolella ikkunat on ryhmitelty perinteisempään pohjalaistalon tyyliin, kun taas pihan puolella näkymää on avattu moderniin tyyliin isoilla ikkunoilla. Talon suunnittelussa on erityisesti pyritty sisätilojen toimivuuteen ja muunneltavuuteen. 

Rautakesko Kimara Katariina

Kimara Katariina on suunniteltu moderniksi perinnetaloksi, jossa erityistä huomioita on kiinnitetty ikkunoihin ja niiden sijoitteluun. Kadun suuntaan ikkunat ovat pohjalaistyyliin rivistönä, ja siniharmaissa vuorilaudoissa on perinteiset salmiakkikuviot. Erikoisuutena talossa on hissi.

Kuvat: havainnekuva Oopeeaa, talokuvat valmistajat

Lue lisää:

Kommentoi »