Kiinnostavimmat käsityöilmiöt juuri nyt – joko neuloit kaulurin, innostuitko kaarrokeneuleista tai kokeilitko latvialaista palmikkoa?

Kiinnostavimmat käsityöilmiöt juuri nyt – joko neuloit kaulurin, innostuitko kaarrokeneuleista tai kokeilitko latvialaista palmikkoa?
Vuonna 2021 käsityöharrastajat hurahtivat yhä syvemmin perinnekäsitöihin, innostuivat kaulureista ja hassuttelivat pyllyttimillä. Kokosimme vuoden kiinnostavimmat käsityöilmiöt!
Julkaistu 27.12.2021

Perinnekäsitöiden suursuosio jatkuu yhä

Suomalaiset ovat toden teolla innostuneet perinneneulonnasta. Islantilaisneuleista inspiroitunut kaarrokeneule on löytänyt tiensä monen neulojan puikoille. Jenna Kostetin suunnittelema kaksivärinen Ajattara-neule ammentaa kuvionsa suomalaisesta kansanperinteestä. Neule tarjoaa tekijälleen niin silmäniloa kuin haastettakin. Kurkkaa kaarrokeneuleen ohje täältä.

Islantilaisneule nousi megahitiksi vuonna 2020, eikä sen suosiossa näy laantumisen merkkejä. Islantilaislampaan villasta tehty neule on erityisen lämmin, joten se sopii mainiosti pakkaspäiviin. Neulo oma islantilaisneuleesi Maaru Moilasen supersuositulla ohjeella!

Kaulurista tuli aikuistenkin suosikkiasuste

Kaulurit ovat palanneet hyvää vauhtia lämmittämään lasten lisäksi aikuistenkin harteita – eikä ihme! Harva asuste on yhtä monikäyttöinen: se lämmittää kaulan lisäksi harteita, rintaa, vatsaa ja selkää, pysyy paikoillaan rivakammassakin menossa ja mahtuu kauniisti takin alle. Puolipatentista neulottavan lappukaulurin etu- ja takaosa tehdään samanlaiseksi, joten sitä voi käyttää kumminpäin tahansa. Kurkkaa täältä ohje ihanan muhkeaan kauluriin!

Latvialainen palmikko hurmasi helppoudellaan – tässä aloittelijakin onnistuu!

Latvialainen palmikko tuo kauniin lisän pipoon, lapasiin tai muihin neuleisiin. Vaikka kuvio voi näyttää haastavalta, se neulotaan aivan tavallisilla oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Palmikon voi tehdä kahdella tavalla: oikealle tai vasemmalle kallistuvana. Kurkkaa latvialaisen palmikon ohje vaihekuvineen täältä.

Pyllytin siellä, pyllytin täällä!

Vuoden 2020 hauskin käsityöilmiö, pyllytin, ihastuttaa edelleen. Housujen päälle puettava lämmin lisäkerros sopiikin täydellisesti Suomen talveen. JonSukistaan tuttu Jonna Kalliomäki suunnitteli oman versionsa hittivaatteesta. Helppo kirjoneulottu malli syntyy kätevästi jämälankoja hyödyntämällä. Katso täältä JonSukat-pyllyttimen ohje.

Käsityöyrittäjä Heidi Kormanon suunnitteleman pyllyttimen idea on, että se näyttää takin alta vilkkuvalta pitkältä villapaidalta. Kurkkaa ohje täältä.

Kukapa ei villasukkia rakastaisi

Korona-aika on tarkoittanut monelle aiempaa enemmän kotona oleilua, ja mikäs sen ihanampaa kuin kotoilla lämpimät villasukat jalassa! Villasukkien suosio on näkynyt myös sivustollamme. Uusista sukkaohjeista kiinnostivat eniten sydänkuvioiset kirjoneulesukat ja varpaista varteen neulottavat sukat.

Sukkien neulomista opetellessa kannattaa vilkaista ikisuosittu perusohje. Kun perusteet ovat hallussa, kurkkaa jättikoosteemme, josta löydät kymmenittäin toinen toistaan ihanampia sukkamalleja.

Kommentoi »