Korkit kattoon! Asiantuntija valitsi 5 parasta kuohuviiniä kevääseen – joukossa hurmaava alkoholiton
Ruoka
Korkit kattoon! Asiantuntija valitsi 5 parasta kuohuviiniä kevääseen – joukossa hurmaava alkoholiton
Juoma-asiantuntija Ilkka Sirén poimi viisi raikasta ja ryhdikästä kuohuviiniä vappuun, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin. Miten olisi pesunkestävä bilecava, alkoholiton omenakuohuviini tai viehkeä prosecco?

1. Alkumaljojen aatelinen

Tissot-Maire Crémant du Jura Extra-Brut, 17,98 €/0,75 l.

Ranskan viinialue Jura tunnetaan luonteikkaista viineistään. Tämä perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu crémant on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta niin arkeen kuin juhlaan. Limettinen, omenainen ja pehmeällä kuplarakenteella varustettu kuohuviini on täydellinen aperitiivi.

2. Viehkeä prosecco

Cecilia Beretta Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, 17,81 €/0,75 l.

Italian Venetosta, prosecco-viinien sydänseudulta kotoisin oleva kuohuviini on napakan kuiva ja rapean hapokas. Aromiprofiililtaan keskiverto proseccoa hillitympi tapaus viettelee hennon kukkaisella tuoksulla. Ryhdikkäät kuplat tekevät viinistä moitteettoman kavaljeerin raikkaille kala-alkupaloille.

3. Pesunkestävä bilecava

Monistrol Selección Especial Cava Brut 9,85 €/0,75 l.
"Suomalaisten suosima katalonialainen cava on noutopöydän moniottelija."

Kypsää sitrusta, omenaa ja aprikoosia pursuava kuohuviini ei ole kuplarakenteelta erityisen aggressiivinen, joten se sopii hyvin myös seurusteluun. Huijarin skagenkakun kanssa nautittuna tämä luomuviini katoaa lasista kuin savuna ilmaan!

4. Holiton omppuskumppa

Oddbird Spumante, 11,65 €/0,75 l.

Pirteästi pirskahteleva ja raikkaan omenainen alkoholiton kuohuviini sopii sekä seurustelujuomaksi että ruokapöytään. Kuohuvan hento makeus tekee siitä notkean ja monipuolisen ruokajuoman niin suolaisten alkupalojen, voileipäkakkujen kuin jälkiruokien seuraan. Tarjoile viileänä esimerkiksi raparperi-mantelipiirakan kanssa.

5. Ryhdikäs juhlarosee

Bellebolle Garda Rosé Millesimato Brut, 15,98 €/0,75 l.

Kuiva italialainen kuohuviini loistaa ruokapöydässä. Ryhdikäs, pirteän marjaisa ja hennon yrttinen roseeskumppa on aavistuksen viinimäinen ja hintaluokassaan hurmaava. Tämä kuohuva on nappivalinta niin yrteillä ja parmesaanilla maustettujen leipien kuin parmankinkkuvoileipäkakun kaveriksi.

Kommentoi »