Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leipä meni letille! Veikeät nutturaleivät kätkevät sisäänsä makoisan yrtti-pinaattitahnan ja runsaasti parmesaania

1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min

Peruna ja salvia kohtaavat toisensa herkullisesti letitetyissä ja nutturalle pyöräytetyissä leivissä. Juustoinen täyte saa vihreän värinsä ­pinaatista ja tuoksuvista yrteistä. Nappaa nutturaleipien resepti!

20.9.2021
Reseptin ainekset
4 leipää
4 dl
vettä tai perunoiden keitinlientä
2 dl
soseutettua perunaa
50 g
hiivaa
2 rkl
siirappia
1½ tl
suolaa
½ dl
öljyä
3 dl
kaurahiutaleita
noin 8 dl
vehnäjauhoja
Yrtti-pinaattitahna
4
valkosipulinkynttä
60 g
babypinaattia
1 rku
basilikaa tai lehtipersiljaa
½ rku
salviaa
50 g
pecorino- tai parmesaanijuustoa
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Nutturaleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita lämmin vesi tai keitinvesi, perunasose, hiiva, siirappi, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Vaivaa taikinaa 5−10 minuuttia. Kohota ­liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa yrttitahna. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä.
  4. Kauli taikina levyksi (40 × 50 cm). Levitä yrttitahna levylle tasaisesti. Käännä levy kaksin kerroin yläreunasta alareunaan, niin että saat 40 cm leveän ja 25 cm korkean levyn, jossa on taite yläreunassa.
  5. Leikkaa levy neljään yhtä suureen palaan niin, että jokaiseen palaan jää taite yläreunaan. Leikkaa paloihin 3 samanlevyistä kaistaletta niin, että ne jäävät yläosasta kiinni. Letitä kaistaleet. Rullaa letti kiinteästä päästä alkaen rullaksi.
  6. Vuoraa saviruukut (Ø 9−11 cm) tai muut uuninkestävät astiat leivin­paperilla ja nosta leivät ruukkuihin. Kohota leipiä 20 minuuttia leivinliinan alla.
  7. Paista leipiä 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Vinkki!

Voit paistaa leivät saviruukkujen sijaan myös muussa uuninkestävässä astiassa tai leivinpaperin päällä pellillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt