Leipä meni letille! Veikeät nutturaleivät kätkevät sisäänsä makoisan yrtti-pinaattitahnan ja runsaasti parmesaania
1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 20 minPeruna ja salvia kohtaavat toisensa herkullisesti letitetyissä ja nutturalle pyöräytetyissä leivissä. Juustoinen täyte saa vihreän värinsä pinaatista ja tuoksuvista yrteistä. Nappaa nutturaleipien resepti!
KA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2021

Leipä meni letille! Veikeät nutturaleivät kätkevät sisäänsä makoisan yrtti-pinaattitahnan ja runsaasti parmesaania
Reseptin ainekset (4 leipää)
- 4 dlvettä tai perunoiden keitinlientä
- 2 dlsoseutettua perunaa
- 50 ghiivaa
- 2 rklsiirappia
- 1½ tlsuolaa
- ½ dlöljyä
- 3 dlkaurahiutaleita
- noin 8 dlvehnäjauhoja
Yrtti-pinaattitahna
- 4valkosipulinkynttä
- 60 gbabypinaattia
- 1 rkubasilikaa tai lehtipersiljaa
- ½ rkusalviaa
- 50 gpecorino- tai parmesaanijuustoa
- ½ dloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Nutturaleivät valmistuvat näin:
- Sekoita lämmin vesi tai keitinvesi, perunasose, hiiva, siirappi, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Vaivaa taikinaa 5−10 minuuttia. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa yrttitahna. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä.
- Kauli taikina levyksi (40 × 50 cm). Levitä yrttitahna levylle tasaisesti. Käännä levy kaksin kerroin yläreunasta alareunaan, niin että saat 40 cm leveän ja 25 cm korkean levyn, jossa on taite yläreunassa.
- Leikkaa levy neljään yhtä suureen palaan niin, että jokaiseen palaan jää taite yläreunaan. Leikkaa paloihin 3 samanlevyistä kaistaletta niin, että ne jäävät yläosasta kiinni. Letitä kaistaleet. Rullaa letti kiinteästä päästä alkaen rullaksi.
- Vuoraa saviruukut (Ø 9−11 cm) tai muut uuninkestävät astiat leivinpaperilla ja nosta leivät ruukkuihin. Kohota leipiä 20 minuuttia leivinliinan alla.
- Paista leipiä 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Vinkki!
Voit paistaa leivät saviruukkujen sijaan myös muussa uuninkestävässä astiassa tai leivinpaperin päällä pellillä.

Kaunista pataleipä salvialla, basilikalla ja sarviorvokeilla – yrtti-spelttileipä on täydellisen rapea ja kuohkea
Maku

Yllätyssämpylät kätkevät sisäänsä mehevän herkkupalan! Yrttivoi viimeistelee lämpimät palluraiset
Kotivinkki

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä
Kotivinkki

Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää
Kotivinkki

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
Maku

Saaristolaissämpylät – klassikkoleivän tuttu maku ihastuttaa nyt sämpylöissä
Maku

Leivo retiisifocacciat kukkafocaccian hengessä – valmiit leivät ovat kuin kauniita pieniä tauluja
Kotivinkki

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku