Kotivinkki

Leipä meni letille! Veikeät nutturaleivät kätkevät sisäänsä makoisan yrtti-pinaattitahnan ja runsaasti parmesaania

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Peruna ja salvia kohtaavat toisensa herkullisesti letitetyissä ja nutturalle pyöräytetyissä leivissä. Juustoinen täyte saa vihreän värinsä ­pinaatista ja tuoksuvista yrteistä. Nappaa nutturaleipien resepti!
KA
MU
5
0
Julkaistu: 20.9.2021


Ainekset (4 leipää)

  • 4 dlvettä tai perunoiden keitinlientä
  • 2 dlsoseutettua perunaa
  • 50 ghiivaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1½ tlsuolaa
  • ½ dlöljyä
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • noin 8 dlvehnäjauhoja

Yrtti-pinaattitahna

  • 4valkosipulinkynttä
  • 60 gbabypinaattia
  • 1 rkubasilikaa tai lehtipersiljaa
  • ½ rkusalviaa
  • 50 gpecorino- tai parmesaanijuustoa
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Nutturaleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita lämmin vesi tai keitinvesi, perunasose, hiiva, siirappi, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Vaivaa taikinaa 5−10 minuuttia. Kohota ­liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa yrttitahna. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä.
  4. Kauli taikina levyksi (40 × 50 cm). Levitä yrttitahna levylle tasaisesti. Käännä levy kaksin kerroin yläreunasta alareunaan, niin että saat 40 cm leveän ja 25 cm korkean levyn, jossa on taite yläreunassa.
  5. Leikkaa levy neljään yhtä suureen palaan niin, että jokaiseen palaan jää taite yläreunaan. Leikkaa paloihin 3 samanlevyistä kaistaletta niin, että ne jäävät yläosasta kiinni. Letitä kaistaleet. Rullaa letti kiinteästä päästä alkaen rullaksi.
  6. Vuoraa saviruukut (Ø 9−11 cm) tai muut uuninkestävät astiat leivin­paperilla ja nosta leivät ruukkuihin. Kohota leipiä 20 minuuttia leivinliinan alla.
  7. Paista leipiä 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Vinkki!

Voit paistaa leivät saviruukkujen sijaan myös muussa uuninkestävässä astiassa tai leivinpaperin päällä pellillä.

Kommentoi »