Kesäkoti maalla
Sisustus
Kesäkoti maalla
Tukholman liepeillä sijaitseva maalaistalo on kuin kesäinen visiitti Ranskan maaseudulle. Valkoisella ja vanhalla sisustetussa kodissa on tilaa hengittää ja jokaisella esineellä on oma tarinansa.

Baggen perheen kaksikerroksisessa talossa on kuusi huonetta ja keittiö, yhteensä 150 m². Se on rakennettu vuonna  1921.

Piha rönsyää rennosti. Puutarhakalusteet ovat ranskalaistyyliin kauniisti kulunutta metallia.

Keittiö on kalustettu ranskalaiseen maalaistyyliin valkoiseksi. Monet mukavat yksityiskohdat ja tavarat ovat perheen päivittäisessä käytössä. Antiikkinen ranskalainen keittiönpöytä, jonka Katarina on itse kunnostanut, on riittävän tilava koko perheelle.

Yksi talon monista kauniista kaapeista sopii hienosti vanhan kasvijulisteen seuraan. Kankaiset pussit on kirjailtu käsin.

Katarina on heikkona kauniisiin, vanhoihin astiakaappeihin.

Olohuoneen joutsenkeinu on löydetty tanskalaisesta antiikkiliikkeestä. Puiset ikkunaluukut ovat ranskasta, mutta niitä ei juuri ikkunoiden edessä pidetä, koska Katarina haluaa valon virtaavan huoneeseen esteettä.

Musta 1800-luvun kukkapylväs ja antiikkinen valkoinen sivupöytä ovat Ruotsista. Pöydällä oleva sinkkinen lintuhäkki on Ranskasta.

Mustat yksityiskohdat korostavat kodin valkoisia seiniä. Kasvitkin viihtyvät valoisassa makuuhuoneessa.

Talon emäntä Katarina säilyttää mustassa vaatekaapissa kauneimpia vaatteitaan, vanhoja ja uusia. Ne roikkuvat silkillä päällystetyissä, pullean pehmeissä henkareissa.

Silityslauta on aina esillä.  Katarinan mielestä silittäminen on nykyään nautinto – kauniin laudan vuoksi.

Katarina on erityisen mieltynyt ranskalaiseen astiakaappiin. Säilytyslaatikot on päällystetty vanhoilla kankailla.

Lue lisää:

1 kommentti