Kas, musta syrjäytti valkoisen! Esittelyssä vuoden 2017 kiinnostavimmat keittiötrendit
Rakenna ja remontoi
Kas, musta syrjäytti valkoisen! Esittelyssä vuoden 2017 kiinnostavimmat keittiötrendit
Musta on hiipinyt sisustuksiin pikkuhiljaa, ja nyt siitä on tullut myös keittiöiden hittiväri. Mikkelin asuntomessuilla kaapinovet ovat vetimettömiä ja saarekkeet isoja. Kahvinkeitin ja paahtoleipäpaketti on piilotettu aamiaiskaappiin.
Julkaistu 30.6.2017
Meillä kotona

Keittiötrendit 2017

  • Kaapisto on asuntomessukeittiöissä useimmiten musta, vaaleanharmaa tai puunvärinen (saarni, tammi, koivu), monesti näiden yhdistelmä.
  • Työtasot ovat kiveä, kvartsia, betonia ja komposiittia. Puutasoja on entistä vähemmän.
  • Valkoisiin kaapistoihin yhdistetään valkoiset kodinkoneet.
  • Komposiittialtaat ovat yleistyneet.
  • Kätevä aamiaiskaappi kätkee kahvinkeittimen ja muut pienet keittiökoneet.
  • Eleettömät, vetimettömät keittiöseinät ovat nyt trendikkäitä. Keittiökoneet integroidaan kaapistoihin.
  • Saarekkeeseen integroidut liesituulettimet yleistyvät minimalistisissa keittiöissä.
Mattamustat kaapistot ja kylmäkoneet on sijoitettu yhdelle seinälle. Tiskiallas on valkoisessa syvennyksessä. Saarekkeessa on integroitu tuuletin. Kohde 5 Honkatalot Wave.
Aamiaiskaappi on upotettu näppärästi seinään. Tummanharmaan ja vaalean puun yhdistelmä tekee JSP:n keittiöstä elegantin. Kohde 20 Passiivikivitalo.
Mustassa Noblessa-keittiössä on tälle ajalle ominaisesti suuri saareke, jonka ympärillä mahtuu istuskelemaan ja juomaan esimerkiksi aamukahvit. Kohde 24 MinunLOFT MinunVALO.
Trendikeittiö syntyy myös valkoisilla kaapistoilla, kun takaseinä on musta ja välitila upeaa mosaiikkia. Saareke on tavanomaista korkeampi, mikä rajaa keittiön nätisti ruokailutilasta. Kohde 1 Sievitalo Tunturikoivu.
Vaalea ja keveä! Vaaleanharmaan Kontio Living -kaapiston on toteuttanut Mellano-keittiöt. Tasot ovat valkokuultovahattua tammea. Liesituuletin on Savon. Kohde 11 Kontio Toive.
Tässä talossa on 70-luvun eleganssia. Kirsi Valannin suunnittelemassa viilutetussa Topi-keittiössä kaikki toiminnot on kätketty takaseinälle eleettömien ovien taakse. Jopa vesihanan voi vetää ovilla piiloon. Kohde 6 Kannustalo Harmaja Saimaa.
Paljaaksi jätetty hirsiseinä lämmittää tämän tummasävyisen keittiön. Yläkaapittomuus tekee Nixi-keittiöiden kokonaisuudesta keveän. Kohde 10 Honka Ink.
Vaalea puu voi yhdistyä myös valkoiseen – tässä raikas Puustellin kokonaisuus. Kohde 19 Muuramen Helmi.

Lue lisää:

Kommentoi »