
Älä pihtaa pipareita – herkuttelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen joulua
Niin paljon jouluherkkuja ja niin vähän joulupyhiä. Jouluruokia ei todellakaan kannata säästellä jouluun, kirjoittaa päätoimittaja Jenny Brandt.
Ensimmäiset joulutortut leivoin tänä vuonna syyskuun viimeisenä päivänä. Glögikauden avajaisia vietettiin lokakuun alussa. Nyt, kun marraskuu on käynnissä, riisipuurokattilallisia ei kannata enää edes laskea. Kymmeniä takana tässä sesongissa, sanoisin.
Niin paljon jouluherkkuja ja niin vähän joulupyhiä. Jouluruokia ja leivonnaisia ei todellakaan kannata säästellä jouluun. Hajauta ja herkuttele, on ollut taktiikkani jo vuosia.
Kun limput, suklaat, piparit ja kakut jakaa useammalle joulua edeltävälle kuukaudelle, niistä ehtii nautiskella rauhassa. Myös joulupyhien sisällä porrastaminen kannattaa. Kalapöytä lounaaksi ja kinkku kavereineen illalliseksi. Tai päinvastoin. Näin jää tilaa myös jälkiruoalle.
Kata kalapöytä lounaaksi ja kinkku kavereineen illalliseksi. Tai päinvastoin. Näin jää tilaa myös jälkiruoalle.
Moni pelkää, että joulun makuihin kyllästyy, mutta huoli on turha. Kun on perinneherkkuja, oman suvun luottoreseptejä ja uusia kokeiluja, kaiken suorittaminen kolmessa päivässä on mahdotonta. Hajautettu herkuttelu on myös ähkyttömän joulun salaisuus.
Leivoitko jo purkillisen piparkakkuja ja päätit säästää ne jouluksi? Nosta purkki pöydälle ja anna sen tyhjentyä. Kuukauden kuluttua on jo uudet herkut.