Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kolumni

Jääkaappini ei enää täyty avatuista maustetahnapurkeista, koska oivalsin kaksi asiaa

Jos jääkaappiin uhkaa kertyä erilaisia maustetahnoja, ota käyttöön patteristosysteemi. Se helpottaa arjen ruoanlaittoa ja varmistaa, ettei jää jämiä, kirjoittaa päätoimittaja Jenny Brandt.

12.4.2024 | Päivitetty 15.4.2024

Taas on puolikas currytahna jääkaapissa eikä aavistustakaan siitä, koska purkki on hankittu? Parasta ennen -päiväys on ehkä mennyt ajat sitten, tai sisältö näyttää niin epämääräiseltä, ettei sitä tee mieli käyttää. Tuttu tilanne monessa perheessä.

Oma purkkihävikkini pysyy nykyisin kurissa kahden oivalluksen ansiosta. Ensimmäinen on se, että jääkaapin vieressä olevalla tussilla merkitään avauspäivä ihan jokaiseen purkkiin ja pakkaukseen. Tuttu homma ammattikeittiöistä. Toinen on se, että olen alkanut kokata ruokaa patteristoissa.

Patteristosysteemini tarkoittaa sitä, että tietyt reseptit kulkevat kimpassa. Kun lapseni toivoo pestopastaa, ja ostan pestopurkin, tiedän, että samalla viikolla teen tomaatti-mozzarellaleipiä ja paistettuja pestomunia. Tai jos hankin jalapenoviipaleita tortilla-annoksiin, syömme seuraavana päivänä texmex-salaattia tai lähipizzeriasta kopioitua spicy vege -pizzaa, jonka olennainen täyte jalapenoviipaleet ovat. Näin ei jää jämiä.

Jos hankin jalapenoviipaleita tortilla-annoksiin, syömme seuraavana päivänä texmex-salaattia tai lähipizzeriasta kopioitua spicy vege -pizzaa.

Jos olet joskus tuntenut ärsytystä reseptin raaka-ainelistaa lukiessasi (hankkia nyt iso maustekastikepullo yhtä ruokaa varten!), älä lannistu, vaan mieti, mihin muuhun ruokaan voisit samaa maustetta käyttää.

Olen viime aikoina innostunut korealaisista ruoista. Kun ostin rasiallisen gochujang-chilitahnaa bulgogikulhoja varten, päätin heti, että kokkaan myös korealaista uunikirjolohta sekä ihanan tahmeaa seesamikanaa, joihin tarvitaan samaa maustetahnaa.

Luo sinäkin omat reseptipatteristosi, se nimittäin säästää aikaa, vaivaa ja rahaa!

Jenny Brandt on Viherpihan ja Maku-lehden päätoimittaja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt