Jämälangat käyttöön! 12 ihanaa ideaa, joilla hyödynnät lankakorin eripariset pikkukerät
Tee itse
Jämälangat käyttöön! 12 ihanaa ideaa, joilla hyödynnät lankakorin eripariset pikkukerät
Pursuaako lankakorisi eriparisia ja -kokoisia lankakeriä? Kokosimme ohjeet, joihin voit kätevästi hyödyntää jämälangat – tykkäsitpä sitten virkata tai neuloa.
29.10.2020
 |
Meillä kotona

1. Yhdistele jämälankatyynyyn lempivärisi

Värikäs tyynynpäällinen valmistuu simppeleistä neulepinnoista. Tyynyyn voit huoletta käyttää myös eripaksuisia lankoja: jos langat eivät ole samanpaksuisia, neulo ohuemmat kaksinkertaisina. Katso täältä jämälankatyynyn ohje.

2. Puhdistuslappuihin riittävät lyhyetkin langanpätkät

Virkatut puhdistuslaput korvaavat mainiosti kertakäyttöiset meikinpuhdistuslaput! Käytä puhdistuslappuihin mielellään puuvilla- tai puuvillasekoitelankaa. Näin lappuja voi pestä ja käyttää yhä uudelleen. Nappaa virkattujen puhdistuslappujen ohje täältä.

3. Maailman suloisin kirjanmerkki

Villasukkakirjanmerkki on neulovan lukutoukan veikein varuste! Tämä on myös mainio lahjaidea, sillä kirjanmerkki valmistuu jämälangoista muutamassa tunnissa. Kurkista villasukkakirjanmerkin ohje.

4. Värikäs valonauha piristää pimeinä iltoina

Tavallinen ledvalonauha muuttuu persoonalliseksi, kun teet lampuille hauskat kellokukat. Tähän ideaan voit virkata vaikka kaikki sateenkaaren värit! Kellokukat saavat muotonsa sokeri-vesiliuoksen avulla. Nappaa kukallisen valonauhan ohje täältä.

5. Eripariset, ja juuri siksi niin hauskat lapaset

Löytyykö lankakoristasi paljon erilaisia jämälankoja? Valitse toisiinsa sointuvat langat ja neulo hauskan eripariset lapset. Jämälankalapasten ohjeen löydät täältä.

6. Kuin räsymatto, mutta sukat

Iloisen kirjavat räsymattosukat valmistuvat kahdesta erilaisesta monivärilangasta. Pirteiden sukkien ulkonäkö on hauska yllätys tekijällekin. Sukat voit kutoa myös jämälangoista. Mitä kirjavammat, sen parempi! Katso räsymattosukkien ohje.

7. Rakkaat isoäidinneliöt ovat kuin jämälangoille suunnitellut

Isoäidinneliöiden virkkaukseen jää koukkuun! Hauskoista ruuduista voi koota vaikka isoäidinneliörepun. Jos intoa riittää enemmän, virkkaa kaunis isoäidinneliöpeitto – kun vaihdat väritystä ruudusta toiseen, peiton pinta on mielenkiintoinen!

8. Kukita vaikka koko koti!

Virkatut kukat valmistuvat vikkelästi erivärisistä jämälangoista. Kukista saa koottua kauniita ryppäitä vaikkapa tyynynpäällisen tai torkkupeiton somisteeksi. Katso virkattujen kukkien ohje videolta!

9. Kätevä tiskirätti syntyy käden käänteessä

Lojuuko lankakorissasi jouten bambulankaa? Virkkaa kerästä tiskirätti tai pari. Pestävä kestorätti on ekologinen vaihtoehto tavalliselle rätille. Kiva pieni lahjaideakin! Poimi virkatun tiskirätin ohje täältä.

10. Valitse sopivat jämät ja virkkaa hauskat tossukat

Virkatut tossut lämmittävät kolealla säällä juuri sopivasti. Eriparisuus ei haittaa vaan tekee tossuista entistä lystikkäämmät. Ota talteen virkattujen tossujen ohje.

11. Afrikankukat – paljon helpompi tehdä, kuin miltä näyttävät

Siinä missä isoäidinneliöt, myös kuusikulmaiset afrikankukat ovat todella monipuolisia. Käytä jämälangat hauskoihin kukkasiin ja virkkaa vaikka afrikankukkapeitto. Jos kaipaat jotain pienempää projektia, katso tämä afrikankukasta tehdyn pannunalusen ohje!

12. Popcorn-ruuduista syntyy moniulotteinen tyyny

Tässäpä hauska versio isoäidinneliöistä: kolmiulotteiset popcorn-ruudut. Käytä ruutujen virkkaamiseen kaikkia sateenkaaren värejä tai valitse omat suosikkisävysi. Popcorn-ruutujen ohjeen löydät täältä.

1 kommentti