Avotakka

Runsaan ryöppyävä vai simppelin minimalistinen? Poimi ajankohtaiset ideat leikkokukkiin ja kimppujen sitomiseen

Runsaan ryöppyävä vai simppelin minimalistinen? Poimi ajankohtaiset ideat leikkokukkiin ja kimppujen sitomiseen
Asetteletko mieluiten muutaman oksan simppelisti maljakkoon vai annatko kukkapaljouden ryöpytä runsaana? Leikkokukkatrendeistä voi nyt ammentaa jokaiseen makuun ja tyyliin.
Julkaistu: 12.2.2021

Kokoa kimput kuin ammattilainen – poimi ideat!

Marketin valmiskimppu muuttuu kiinnostavammaksi pienellä vaivalla. Pura kimppu, siisti varret ja poista veteen menevät lehdet. Lisää kaveriksi muutama oksa. Niihin tulee hiirenkorvat lämpimässä vedessä muutamassa päivässä. Muotoile pala kanaverkkoa maljakkoon, lisää vesi ja asettele kukat ja oksat yksitellen kanaverkkoon. Kanaverkon avulla saa luotua ilmavia, näyttäviä kukka-asetelmia. Verkon saa helposti piiloon, kun valitset esimerkiksi keraamisen tai metallisen astian, jonka läpi ei näy.
Kimput ja asetelmat saavat olla rentoja ja epäsymmetrisiä. Asettele kukat kimpuissa omiksi ryhmikseen. Kuva Bungalow.
Simppeli ruusukimppu saa uutta ilmettä pajunkissoista. Taivuta oksien päät katokseksi kimpun ylle ja kiinnitä ohuella rautalangalla. Lasimaljakko on päällystetty rottingilla, jota myy ainakin Sinelli.
Marketin tulppaaninipusta saa parilla kikalla näyttävän asetelman pöydän keskipisteeksi. Kurkkaa tulppaanien tuunausideat!
Trendikkään ilmavan kukka-asetelman voi koota ikebanassa käytettävän kukkasiilin eli kenzanin avulla.
Modernit spiraalikimput syntyvät helposti kotifloristiltakin! Hanataba-kukkatuen avulla kukat seisovat itsekseen alustalla. Kukkatuki 30 euroa, Huone ett Rum.
Klassinen Aalto-vaasi kaipaa kookkaan spiraalikimpun, jotta kukat asettuvat vaasiin kauniisti. Myös kukkasiilin tai akryylisen kukkatuen avulla maljakkoon voi sommitella kukka-asetelman. Kukkasiili tai -tuki asetellaan maljakon pohjalle, ja asetelma tehdään oksa oksalta, kunnes kokonaisuus on hyvä. Aalto-vaasiin on saatavana myös erityisesti sille suunniteltuja erikokoisia In Vase -kukkatukia. 16 senttiä korkeaan maljakkoon sopiva tuki 29,50 euroa, Kukkaverstas.
Maasta maljakkoon -kirja on tulvillaan Anu Jokelan sidontavinkkejä ja kukkainspiraatiota. Loppukesän asetelmassa voi hyödyntää kukkapenkin daaliat, syysleimut, ruusun kielukat ja mongolianvaahteran oksat. Anu Jokelan Maasta maljakkoon, Cozy Publishing.
Leikkokukkakimpusta saa kiinnostavamman, kun yhdistät siihen luonnosta tai puutarhasta kerättyjä lehtiä, heinänkorsia ja oksia.

Kontrasteja ja luonnollisuutta – kukkasidonnan uusimmat trendit

Näyttävässä kimpussa on ripaus vastaväriä. Heinät ja muut rouheammat täydennyskasvit antavat luonnonmukaista kontrastia leikkokukkien rinnalle. Kukkasidonnassa kaikkien materiaalien ei tarvitse olla viimeisteltyjä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Haussa uusi maljakko? Osta omasi Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU

Monilajiset kimput ovat nyt suosiossa. Harmoninen kimppu sidotaan toisiinsa sointuvilla lähisävyillä. Kokeile esimerkiksi lempeästi murrettuja sävyjä, joissa on vivahdetta koralliin, ruskeaan, nudeen ja lohenpunaiseen.
Instagramissa tunnisteella #nofloralfoam näkee upeita kukka-asetelmia, jotka on toteutettu ilman muovipohjaista, epäekologista kukkasientä.
Kukkasidonnassa käytetään nyt myös kuihtuneita materiaaleja. Kestävät kimput syntyvät kokonaan kuivatuista heinistä ja siemenkodista. Värjätyt materiaalit tuovat fantasian henkeä. Kimpun sitoi Studio Viivi.
Valkaistut ja värjätyt kuivat heinät antavat kontrastia luonnollisten sävyjen rinnalle. Kuvassa valkaistuja mammuttiheiniä.
Floristi Erin Benzakein viljelee kukkia Floret Flower Farmilla Yhdysvalloissa ja on edelläkävijä lähituotantoa ja luontoa kunnioittavassa viljelyssä. Hänen kirjansa Cut Flower Garden ja A Year in Flowers inspiroivat floristeja ja kukkaharrastajia ympäri maailman. Lue Erinin haastattelu!

Lähellä kasvanut kukka on uutta luksusta

Kotimaisuus ja lähituotanto ovat nousussa myös kukkasidonnassa. Pieniä leikkokukkia viljeleviä yrityksiä on perustettu eri puolille Suomea, vaikka viljely on haastavaa lyhyen sesongin vuoksi. Lähituotetut kukat ovat kukka-alan luksusta, jota valveutunut kuluttaja osaa arvostaa.

Myös ekologisuus on tätä päivää. Kukkia kasvatetaan luomuviljelyperiaatteen mukaan käyttäen mahdollisimman vähän torjunta-aineita. Kukat saavat kasvaa ja kehittyä luonnolliseen tapaan, jolloin niissä voi näkyä pieni luonnon mukanaan tuoma epätäydellisyys, joka tuo kimppuun tai asetelmaan persoonallisuutta. Kukissa voi olla pieniä eroja tai kauneusvirheitä, eikä niiden tarvitse olla yhtä täydellisiä kuin olemme tottuneet kukkakauppojen valikoimissa yleensä näkemään.

Ostamalla kimpun kukka-alan liikkeestä tuet kotimaista työtä ja tuotantoa. Suomessa kasvatetut leikkokukat ovat tehotuotettuja eettisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

1 kommentti