Avotakka

Ikebana inspiroi! Yllättävien ainesten yhdistelmistä syntyy pysäyttäviä kukka-asetelmia

Ikebana inspiroi! Yllättävien ainesten yhdistelmistä syntyy pysäyttäviä kukka-asetelmia
Ikebana vaatii taidelajina syvällistä perehtymistä ja vuosien harjoittelua, mutta mikään ei estä inspiroitumasta sen ilmavuudesta ja yksinkertaisuudesta. Kokeile ikebana-henkisiä epäsymmetrisiä asetelmia, joissa tyhjä tila antaa tilaa ajatuksille ja yksityiskohdille.
Julkaistu: 1.3.2019

Mukista maljakoksi

Muki 30 €, Zarro. Jopsu Ramun suunnittelema ja Vaja Finlandin valmistama moderni kukkopilli 125 €, Artek. In Full Flower -kirja 48,90 €, Nide.

Kurkista kaappeihisi avoimin mielin: saatat tehdä vaasilöytöjä! Pilko, pieni ja harvenna kukintoja tarpeen mukaan. Tee se vähän kerrallaan, jotta kokonaisuus pysyy hanskassa. Inkaliljat ja pajun oksat ovat kepeä ja iloinen yhdistelmä.

Niukkuuden kauneus

Astian pinta on kauniisti patinoitu, (32 × 10 × 9 cm) 154 €, Finnish Design Shop. Gubin marmorikantinen konsolipöytä 1 350 €, Zarro.

Mitä vähemmän kasveja, sitä enemmän korostuu yksittäisten osien merkitys, samoin maljakon. Karsittu mimosan oksa, krysanteemi ja eukalyptuksen marjat on helppo asetella Eva Schildtin suunnitteleman Äng-messinkimaljakon kaksikerroksiseen kehikkoon.

Pääosassa muoto

Yksittäisessä kukassakin on jo runsaasti aineksia: värit, muoto, kasvutapa, nuput. Yksinkertaisessa kimpussa tai asetelmassa yksityiskohdat korostuvat ja kasvin kauneus ja luonne pääsevät esille.

Luota toistoon

Seletti Memorabilia My Boats -astiasetti 47 €, Out of the Dark.

Heinät, neilikat ja eukalyptukset purjehtivat kohti kevättä. Kukka-asetelmissakin toimii toisto. Sama asia erikokoisina antaa kokonaisuudelle runsautta ja jännitettä. Haasteellisen muotoisissa tai kokoisissa astioissa kukkakaupoista saatava perinteinen kukkasieni voi toimia paremmin kuin siili.

Näitä tarvitset

Ranskalainen käsin tehty keramiikkarasia 145 €, Proloque.

Erikokoiset kukkasiilit eli kenzanit auttavat kasvien asettelussa. Varret kannattaa leikata leikkureilla tasaisiksi, jotta oksat saa tukevasti kiinni siiliin. Kukkasiilejä saa esimerkiksi helsinkiläisestä Tokyokan-liikkeestä. Aseta varsi ensin kohtisuoraan ja taivuta vasta sitten haluamaasi kulmaan.

Kommentoi »