Herkullista lähiruokaa
Ruoka
Herkullista lähiruokaa
Lähiruoka on naapuripitäjän juureksia, pienleipomon leipää, sieniä metsästä tai marjoja omalta pihalta. Kokeile laaturaaka-aineiden innoittamia ohjeita!
17.9.2014
 |
Kotivinkki

Juurespizza

Lähiruokapitsa tehdään ilman tomaattikastiketta. Pohja voidellaan ranskankermalla ja päälle ripotellaan paistettuja juuressuikaleita. Juurespizza on rouhea, rapea ja mehevä.

Riistapasta

Voit käyttää riistapastaan jänistä, hirveä, peuraa tai vaikka naudanlihaa. Liha saa olla sitkeämpää osaa, kuten rintaa tai ulko- tai kulmapaistia. Luut tuovat lisää makua.

Gulassityyppinen lihakeitto

Lihakeitto on saanut vaikutteensa unkarilaisesta gulassista. Hauduta pitkään, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Lämmintä mausteisuutta taittaa smetananokare.

Toriclubin kalasalaatti

Kun salaattikausi on heikoimmillaan, kannattaa panostaa salaatin tykötarpeisiin. Kuha, meetvursti, kananmuna, sipuli ja sinappinen kastike ovat yllättäen täydellinen makuyhdistelmä, josta syntyy ruokaisa kalasalaatti. 

Raejuustopannukakut

Pienet raejuustopannukakut ovat mainio välipala. Kananmunien ja leivinjauheen pullistamat pannarit saavat täyteläisyyttä raejuustosta.

Jäämarjavaahto ja kaurapaistos

Tämän kevyempää, raikkaampaa, rapeampaa ja kuohkeampaa jälkiruokaa on vaikea löytää. Jäämarjavaahto valmistuu helposti, jos omistat monitoimikoneen.

Paistettu brie ja karpalohyytelö 

Suolaista, makeaa, hapanta ja sopivasti karpalon karvautta. Paistettu valkohomejuusto kera karpalohyytelön on täydellinen jälkiruoka. Jos haluat panostaa lähiruokaan, käytä suomalaista valkohomejuustoa.

Kommentoi »