Helppohoitoinen ruusubegonia viihtyy ulkona ja sisällä – katso ohjeet kasvatukseen ja hoitoon!
Piha ja puutarha
Helppohoitoinen ruusubegonia viihtyy ulkona ja sisällä – katso ohjeet kasvatukseen ja hoitoon!
Ruusubegonia eli pauliinabegonia ihastuttaa runsaalla värivalikoimallaan. Se on myös helppohoitoinen ruukkukasvi valoisaan paikkaan.

Ruusubegonia eli pauliinabegonia (Begonia Elatior-Ryhmä) on suosittu kasvi. Sitä on saatavilla ympäri vuoden: talvisin se somistaa sisätiloja ja kesällä sitä voi kasvattaa parvekkeella ruukussa tai puutarhassa kukkapenkissä.

Ruusubegonian värivalikoima on ihastuttavan laaja: valkoisen lisäksi tarjolla on erilaisia punaisen, keltaisen ja oranssin sävyjä. Myös kukkien kerrannaisuus voi vaihdella lajikkeen mukaan.

Näin hoidat ruusubegoniaa

Paikka

Sijoita ruusubegonia sisällä mahdollisimman valoisaan paikkaan, mutta ei suoraan auringonporotukseen. Silloin ruusubegonian kukinta kestää kauemmin. Ulkona begonia kannattaa laittaa puolivarjoon tai varjoon. Jos istutat sen aurinkoon, huolehdi kastelusta.

Normaali huoneenlämpö sopii ruusubegonialle parhaiten. Ulos sen voi istuttaa, kun lämpötila pysyttelee kymmenen asteen tuntumassa myös öisin. 

Kasvualusta

Tavallinen ilmava kukkamulta, jossa saa olla myös karkeampaa ainesta kuten vaikkapa hiekkaa.

Kastelu

Kastele säännöllisesti joko aluslautasen kautta tai päältä. Multa ei saa koskaan päästä rutikuivaksi, muuten kukat ja nuput kuivuvat ja varisevat.

Lannoitus

Anna lannoitetta kasteluveden mukana parin viikon välein.

Lue lisää:

3 kommenttia