Ruukkukate kierrätysmateriaalista
Piha ja puutarha
Ruukkukate kierrätysmateriaalista
Hyödynnä kotoa ja luonnosta löytyviä materiaaleja ruukkuistutusten multapinnan peittämiseen. Voit löytää sopivia materiaaleja ruukkukatteisiin meren rannalta, astiakaapista tai vaikka saunasta.
Julkaistu 30.6.2015
Viherpiha

1. Palmusara kuuluu puutarhan heinäkasvien parhaimmistoon. Viehko heinä viihtyy myös ruukussa, ja kokonaisuus paranee entisestään, kun katat pinnan ranta-aaltojen hiomilla posliinisirpaleilla. Muutkin rikkonaiset astioiden ja ruukkujen palaset ovat mitä parhainta katemateriaalia.

2. Istuta runkomainen kasvi korkeaan ruukkuun ja lado mullan pinta peittoon käytöstä poistetuilla saunankivillä. Saat tiiviin ja tyylikkään kivipinnan, kun ladot graniitin harmaat kivet lomittain ympyränmuotoon. Sähkönsiniset ruukuntassut viimeistelevät kokonaisuuden.
3. Kattomehitähdet tekevät poikasia, joita voit siirtää kasvamaan myös ruukkuun. Kivikkokasvin luontevin kate on hiekka tai sora.
4. Metsälehmuksen siementaimi saa sievän simpukkapeitteen kaukomaiden rannoilta kerätyistä matkamuistoista. Pese rannoilta keräämäsi simpukat kiehuvalla vedellä ennen kuin käytät niitä kasvien katteena.Maasta kuopaistu taimi pienessä emalikattilassa on hellyttävä vieminen myös puutarhaystävälle.
5. Kaunis ruukkukate voi syntyä talttahampaisen ja pörröhäntäisen apulaisen toimesta. Oravan pieneksi pilkkoma käpypeite on luonnonmukainen kate, joka pidättää erinomaisesti kosteuden oliiviruukussa. Käpysilppua löydät parhaiten suurten kuusten läheisyydestä.

Lue lisää:

Kommentoi »