Harmonista – mutta ei tylsää!
Sisustus
Harmonista – mutta ei tylsää!
Tämän kerrostalokodin sisustus on yhtä aikaa harmoninen ja persoonallinen. Ihastu eteläamerikkalaisiin mausteisiin, osb-levyllä päällystettyyn seinään ja kauniisiin valaisimiin.
1.3.2017
 |
Kotivinkki

Olohuoneen osb-levyillä päällystetty seinä antaa tilaan omaleimaisen tunnelman. Kaksi nojatuolia on tuotu Buenos Airesista, jossa ne palvelivat kymmeniä vuosia Suomen suurlähettilään residenssin saunarakennuksessa. Tiikkipöytä on tanskalaista muotoilua. Lattiavalaisin on mummon vanha ja kattovalaisin Susan Elon Fly.

Kantava kattopalkki ja siivu seinää on peitetty Helsingin lasiliikkeestä tilatuilla peileillä ja Helsingin erikoishöyläyksen leveillä listoilla. Vanhat arkut löytyivät mummon varastosta.

Eero Saarisen suunnittelema Tulppaani-tuoli on ostettu Argentiinasta. Verhojen peittämä oviaukko vie vaatehuoneen kautta makuuhuoneeseen.

Ruokailutilan tauluhyllyllä on kokoelma rakkaita muistoja: joukossa on muun muassa perheen äidin rippilahjarahoilla itselleen ostama hiilipiirros, tyttären mustevärityö ja meksikolaisia sekä argentiinalaisia tauluja. Mahtuupa mukaan vielä miekkakalan miekkoja Uruguaysta. ”Rakkain kalusteeni on kamalassa kunnossa oleva leijonantassuinen ruokapöytä. Ostin sen 15 vuotta sitten Buenos Airesista pohjoismaisen kirkon joulumyyjäisistä kympillä”, perheen äiti kertoo.

Perheen teini-ikäinen tytär ompeli itse farkkupaloista sängynpeitteen ja ideoi kuvista ja korteista sydämenmuotoisen kollaasin. Tyynyt ja vohvelikankainen torkkupeite ovat Stockmannilta.

Vanhempi tytär on minimalisti, joka pitää selkeistä linjoista ja säilyttää tavarat ovien takana. Lepakkotuoli on Argentiinasta, värikkäät Kelim-tyynyt löytyivät Ikeasta.

Aikuiset valitsivat pienimmän makuuhuoneen, koska ajattelivat nuorten tarvitsevan enemmän tilaa.  Seinä on tapetoitu Marimekon Lumimarja-kuosilla. Sametilla verhoiltu sängynpääty on itse tehty, päiväpeitteen on virkannut mummo. Valaisimet on ostettu Marseillesta ja töölöläisestä vanhojen tavaroiden liikkeestä.

Bistromainen keittiö rakentui uutta ja vanhaa yhdistämällä. Pöytä on roskalavalta ja tuolit kirppislöytöjä parinkymmenen vuoden takaa. Kahvitteluhetkiä piristää kokoelma tyttärien valokuvia.

Perheen äiti keräilee erikoisia ja elämää nähneitä esitelmiä, joista syntyy kauniita asetelmia. Mustat keraamiset uurnat ovat Argentiinasta.

Vanhat ja uudet kaapistot maalattiin samalla mudanharmaalla sävyllä. 1950-luvun keittiö täydentyi Asmo Norosen suunnittelemilla moderneilla Helno Töölö -malliston kaapistoilla. Ovien taakse integroitiin myös astianpesukone.

Kurkkaa myös näihin kauniisiin koteihin

Kommentoi »