Lapsiperhe asuu värikkäässä hirsihuvilassa Helsingin keskustassa: "Kodissamme tärkeää on rauhallinen tunnelma, kauniit lautalattiat ja takka"
Sisustus
Lapsiperhe asuu värikkäässä hirsihuvilassa Helsingin keskustassa: "Kodissamme tärkeää on rauhallinen tunnelma, kauniit lautalattiat ja takka"
Lapsiperheen värikäs koti on 1800-luvun lopulla rakennetussa hirsihuvilassa Helsingin keskustassa. Ruoholahden puutaloalueella eletään kuin pienessä maalaiskylässä.
12.4.2016
 |
Kotivinkki

Keittiössä vanha hirsiseinä tulee kauniisti esiin välitilan lasilevyn takaa. Parasta vanhassa talossa on sen pitkä historia ja tarinat, joita voi vain arvailla. Muuton yhteydessä tehtiin pieni pintaremontti.

Takasta nautitaan talvella myös viikonloppuaamuisin. ”Kodissamme tärkeää meille on rauhallinen tunnelma, kauniit lautalattiat ja takka. Talvisin päivän touhujen jälkeen vietämme usein rauhallisen teehetken takan ääressä. Sen rätinä rauhoittaa ja tuo mökkifiiliksen”, asukkaat kertovat.

Perhe viettää eniten aikaa olohuoneessa. Lapset viihtyvät virkatun harmaan pallotuolin päällä. Marokkolainen matto on ostettu Proloque Shopista. Sohvan takana oleva Camilla Vuorenmaan taulu ”Ponny, I’m Desperately in Love” on kaiverrettu puuhun. 1950-luvun keltainen nojatuoli on verhoiltu Johanna Gullichsenin kankaalla.

Kodikkaassa keittiössä syntyy herkkuja ranskalaisella vivahteella. Pyöreä matto on perheen isän äidin virkkaama.

Ruokapöytä ja tuolit ovat lahja. Kaareva lamppu on peräisin perheen äidin lapsuudenkodista. Räsymatto on isän mumman peruja, samoin pöydän takana oleva puusohva poppanoineen. Valokuva Vietnamista on häälahja valokuvaaja Leena Ylä-Lylyltä. Maalaus ”Model” on ristiäislahja Katariina Guthwertilta.

Eteistä koristaa Birger Kaipiaisen Ken Kiuruista kaunein -tapetti. Portaat saivat vahingossa trendikkään, epätasaisen sävynsä, kun suojateipit repivät maalin osittain irti. Eteisen hauskan hyllykön on nikkaroinut naapuri. Koreista löytyvät tumput ja myssyt.

Kermanvärinen piironki on perheen isän mumman peruja ja turkoosi 50-luvun lamppu kirpputorilöytö. Matto on Hayn Pinocchio. Makuuhuoneen yhteydessä on myös kylpyhuone. ”Jos jokin kohta sisustuksessa ei toimi, emme osta uutta, vaan vaihdamme huonekalujen järjestystä. Olohuoneen sohvan paikka on vaihtunut jo kolme kertaa.”

Lastenhuone tulvii iloisia värejä, joita kertyy leluista ja kierrätetyistä huonekaluista. ”Lapset viihtyvät hyvin yhteisessä huoneessaan. Heille on tärkeintä, että lelut löytyvät aina tietyistä laatikoista, johon ne on siivottu. Huoneen tunnelma muuttuu päivittäin leikkien myötä: välillä ollaan laivassa, toisinaan taas metsässä tai merellä.”

Pyöreä matto on perheen isän äidin tekemä ja himmeli saatu äidin mummulta.

1 kommentti