Kodikas ja käytännöllinen – hyvännäköisyydestä tinkimättä! Tällainen on lapsiperheen mustavalkoinen koti
Sisustus
Kodikas ja käytännöllinen – hyvännäköisyydestä tinkimättä! Tällainen on lapsiperheen mustavalkoinen koti
Lapsiperheen neliön sisustus on selkeä. Päävärit ovat musta ja valkoinen, joita maustetaan puulla ja konjakinsävyisellä nahalla.
14.12.2016
 |
Kotivinkki
Koti on sisustukseltaan selkeä. Muutamat kivat yksityiskohdat saavat olla kunniapaikalla. Olohuoneen lepakkotuoli on ainoita kotiin tehtyjä kalustehankintoja. Matto on Ellokselta, sohva Ikeasta ja sohvapöytä Kodin Ykkösestä.
Jotta siivoaminen olisi helppoa, Ikean kaapistot kiinnitettiin seinään. Vanhan ikkunan perheen äiti sai lahjaksi. Sen viereisen teoksen perheen isä toteutti itse kuvaamistaan valokuvista painamalla ne puulle. ”Haluamme, että koti on kodikas ja käytännöllinen, hyvännäköisyydestä tinkimättä. Käytännöllisyyttä kuvaa esimerkiksi se, että kaikkien kalusteiden alle pääsee imurilla.”

Perheen äiti haaveili pehmoisesta marokkolaisesta matosta. Tyyliä mukaileva löytyi Ellokselta. ”Sisustan mustalla ja valkoisella. Kaikki pinnat on maalattu valkoisella, tapetti ei ole meidän juttumme. Materiaaleista suosin puuvillaa, pellavaa, villaa ja puuta. Puupinnat ja konjakinsävyinen nahka tuovat lämpöä.”

Ruokapöytä koottiin pukkijaloista ja vanhasta ovesta, joka on peitetty lasilla. Asunto on ollut aikanaan perheen äidin isän lapsuudenkoti, ja Thonet-tuolit ovat ovat olleet asunnossa vuosikymmeniä. Nyt ne kunnostutettiin. Kuparinvärinen tarjoiluvaunu on 1950-luvulta ja isovanhempien peruja.

Kynttilänjalat ovat olleet asunnossa niin kauan kuin perheen äiti muistaa. Kaappi on isovanhempien vanha. Juliste on museokierrokselta Tukholmasta, valaisin Ellokselta.

Keittiön pieni pöytä tehtiin liittämällä vanhan kahvilapöydän runkoon uusi kansilevy. Seurana Tolix-tuolit.

Keittiön väreinä jatkuvat kodin suosikit musta ja valkoinen, ihan pienimpiäkin yksityiskohtia myöten.

Keittiö uusittiin muuton ja putkiremontin yhteydessä. Valkoisia mattapintaisia kaapistoja ympäröivä seinä maalattiin mustalla liitutaulumaalilla.

Vanhempien makuuhuone on kooltaan keskivertoa suurempi, ja sinne mahtuvat parivuoteen lisäksi nojatuoli ja pinnasänky. Molemmin puolin vuodetta on pino arkkuja, jotka maalattiin valkoisiksi.

Makuuhuoneen valaisin hankittiin Ikeasta ja maalattiin valkoiseksi. Arne Jacobsenin suunnittelema ja Fritz Hansenin valmistama Egg-nojatuoli on lapsuudenkodista. ”Tuoliin liittyy niin huikea tarina, etten luovu siitä koskaan. Kun vanhempani aikoinaan ostivat lapsuudenkotini, edellinen asukas oli halunnut jättää tuolin meille tarpeettomana”, perheen äiti kertoo.

Lastenhuoneen seinää täplittävät Ferm Livingin tarrat.

Kivat kuutiomaiset seinähyllyt löytyivät Stockmannin Casa-mallistosta. Lipasto on Ikean.

Kommentoi »