Chilin ja paprikan kasvatus kasvihuoneessa
Piha ja puutarha
Chilin ja paprikan kasvatus kasvihuoneessa
Kasvihuoneen lämpö saa chilin ja paprikan tuottamaan hyvän sadon.
Julkaistu 24.9.2015
Viherpiha

Näin onnistuu chilin ja paprikan kasvatus kasvihuoneessa

Kylvä paprikan ja chilin siemenet viimeistään maaliskuussa. Käytä puhdasta kasvualustaa ja astioita. Kastele kylvös, peitä muovilla. Alalämpö edistää itämistä. Kun taimet nousevat pintaan, nosta ne valoon ja ota peite pois, etteivät taimet homehdu.
Ruukuta taimet omiin astioihinsa tavalliseen multaan, kun ensimmäiset normaalit lehdet ovat kasvaneet. Suojaa taimet suoralta auringonpaisteelta. Pari viikkoa ruukutuksen jälkeen voit aloittaa kahden viikon välein toistuvan kastelulannoituksen.
Siirrä taimet lämmittämättömään kasvihuoneeseen tai parvekkeelle kasvatussäkkiin tai suureen ruukkuun kesäkuussa. Jos lajike on korkea, pane tukikeppi paikoilleen tässä vaiheessa.
Kastele ja lannoita säännöllisesti. Marja- ja hedelmäkasveille tarkoitettu lannoite edistää kukkien ja hedelmien muodostumista. Myös sumutus tekee hyvää. Tarkkaile kasveja kirvojen varalta.
Hedelmät voi kerätä vihreinäkin. Paprika ehtii silloin antaa enemmän satoa. Paras maku on tietenkin hedelmissä, jotka saavat kypsyä pensaassa. Kun keräät satoa, leikkaa mukaan pieni pätkä vartta. Käytä paprika tuoreeltaan tai esimerkiksi täytettynä ja kypsennettynä. Pienet chilit voi pujottaa naruun ja ripustaa kuivumaan.

Lue lisää

Kommentoi »