Vinkit kasvihuoneen pesuun
Piha ja puutarha
Vinkit kasvihuoneen pesuun
Kasvihuone kannattaa pestä perusteellisesti sekä syksyllä että keväällä. Raikkaaseen kasvihuoneeseen on mukava istuttaa uudet kasvit.
28.9.2017
 |
Viherpiha

Puhdista kasvihuone, kun säät lämpenevät. Lämpö virkistää ötökät ja herättää kasvitauteja aiheuttavat sienet ja bakteerit. Kevätpesu kannattaa, vaikka olisit kuurannut huoneen jo syksyllä. Ansarin suojaan ilmaantuu usein ötököitä talvehtimaan kasvuston raivaamisen ja huoneen puhdistamisen jälkeen.

Jos ötökät mellastivat kasveissa viime kesänä, kuuraa kasvihuone erityisen huolellisesti. Se vähentää siellä lymyileviä tuholaisia, kuten punkkeja, kirvoja ja ripsiäisiä. Ripsiäisten kotelot voivat piileskellä mullassa.

Puhdistuksesta on etua myös kasvitautien torjunnassa. Pese siis huolellisesti myös ruukut, istutuslaatikot, työkalut ja katetut lattiapinnat.

Kasvitaudit voivat jäädä muhimaan kasvualustaan. Pelkän pintamullankin lisäämisestä ja vaihtamisesta on apua. Vaihda multa kokonaan, jos viljelykasveja lakastui kesken viime kesän. Myös tummat juuret ja kitukasvuisuus voivat kertoa juuristotaudista.

Näin onnistuu kasvihuoneen pesu

Kuuraaminen, kuuma vesi ja astianpesuaine tai muu mieto puhdistusaine tehostavat kasvihuoneen pesua. Myynnissä on myös kasvihuoneelle tarkoitettuja puhdistusaineita.
Ikkunanpesimen pehmeä sieni poistaa talven aikana kertyneet liat ja keväällä karisevan siitepölyn. Muista tyhjentää myös kasvihuoneen sadevesikourut roskista.
Kolot ja rakoset ovat mieluisia paikkoja ötököille. Harjaa puitteet, kasvituet, kourut ja hyllyköt. Anna ansarin kuivua kunnolla ennen käyttöönottoa.

Lue lisää

Kommentoi »