Asetelmaseinä somistaa olkkarin – poimi idea!
Sisustus
Asetelmaseinä somistaa olkkarin – poimi idea!
Olohuoneen käyttämätön nurkkaus sai uuden ilmeen, kun vanerilevystä ja vanhasta lipastosta rakennettiin kaunis asetelma. Se on kuin söpö oma huoneensa keskellä isompaa tilaa.
Julkaistu 24.7.2017
Kotivinkki

Käyttämättömästä olohuoneen nurkkauksesta kuoriutui paraatipaikka kauniille esineille, kirjoille, lehdille ja kukille. Vuonna 1928 rakennetun talon olohuoneen nurkkaus oli tyhjä pitkään, koska sille ei keksitty järkevää käyttötarkoitusta. Jossain vaiheessa nurkassa oli pieni työpöytä, mutta se tuntui ahtaalta, ja asukas tekee mieluummin töitä olohuoneen pöydän ääressä. Nurkkauksen uuteen sisustukseen päätettiin laittaa keskipisteeksi mummon vanha puinen kampauspöytä, josta on otettu peili pois. Lisäksi käytettiin remontista yli jäänyt vanerilevy. Se maalattiin Tikkurilan Pirtelö-sävyllä. Samalla roosalla maalattiin lipastosta keskimmäinen vetolaatikko sekä kulahtanut Muurahais-tuoli. Näin väri kulkee yhdistävänä tekijänä koko asetelmassa. Vanerilevy rajaa asetelman hauskalla tavalla. Levyn etuna on myös se, että se on helppo maalata uudestaan, jos väri alkaa kyllästyttää. Vanerilevy pysyy seinää vasten itsestään, joten sitä ei tarvitse mitenkään kiinnittää seinään.

Anna tapettimalleille uusi elämä. Pienillä ja kauniilla tapetinpaloilla voit tehdä kollaasin seinään.

Maalaa askarteluliikkeistä saatavia vaneriympyröitä eri väreillä. Näin saat persoonalliset lasinaluset.

Maalaa lipasto kahdella eri värillä. Lopputulos on paljon mielenkiintoisempi.

Pienen kaktuksen voit istuttaa vaikka kahvikuppiin. Ulkomailta tuodut kaakelit toimivat alusena.

Viritä ideaa

  • Tee kokonaisuudesta vähän villimpi ja maalaa taustavaneri raidalliseksi valkoisella ja roosalla. Voit myös maalata yksivärisen roosan päälle kuvioita valkoisella tai päinvastoin.
  • Voit päällystää vanerin myös mieleiselläsi tapetilla. Tapettiseinä rajaa yhtä lailla asetelmaa.
  • Haluatko enemmän tilaa vaikkapa kirjoille tai kauniille esineille? Kiinnitä seinähylly vaneriseinään. Tällöin on hyvä kiinnittää myös vaneriseinä taustaansa kiinni.
  • Tarvittaessa asetelma toimii pienenä työskentelytilana. Pieni tuoli tai jakkara sopii lipaston kaveriksi ja työtuoliksi.
  • Asetelma muuttuu kampauspöydäksi hetkessä, kun kiinnität lipastoon tai seinälle peilin.

Nurkkaus ennen muodonmuutosta:

Lisää inspiroivia ideoita

Kommentoi »