Ihailetko kauniita asetelmia? Näin sommittelet kuin sisustusbloggaaja!
Sisustus
Ihailetko kauniita asetelmia? Näin sommittelet kuin sisustusbloggaaja!
Sisustuslehdissä ja blogikodeissa törmää usein kauniisiin asetelmiin – mutta miten sellainen oikein tehdään? Näillä vinkeillä onnistut sommittelussa.
Julkaistu 23.3.2017
Kotivinkki

Kun kokoat koriste-esineet yhteen paikkaan, koti tuntuu vähemmän säläiseltä. Tässä asetelmassa senkin päälle on sommiteltu uusia ja vanhoja esineitä, joita yhdistävät värit: nostalginen vihreä ja ruskea. Tyyliin sopivat mummolasta tutut viherkasvit, kuten anopinkieli. Viherkasveista on muutenkin helppo aloittaa asetelman luominen. Huolehdi, että tavaroiden ympärillä on tilaa, jotta ne erottuvat. Unohda vasara ja naulat ja anna taulujen nojata rennosti seinää vasten.

5 x näin teet asetelman

1. Mieti vastakohtia

Valitse asetelmaan erikorkuisia esineitä. Sijoita korkein taaimmaiseksi ja kokoa muut sen ympärille. Sekoita erilaisia materiaaleja, kuten kiiltävää, mattaa ja rosoista. Leiki muodoilla ja yhdistä pehmeitä linjoja teräviin. Etsi vastakohtia myös väreissä. Valitse tumman pariksi vaaleaa.

2. Keksi teema

Yksi vaihtoehto on rakentaa asetelma jonkin teeman ympärille. Jos rakastat Pariisia, kokoa asetelmaan rakkaita matkamuistoja ja ranskalaisia julisteita. Jos meri on sielunmaisemasi, valitse rannan kiviä, simpukoita ja laivalyhtyjä.

3. Etsi yhteinen nimittäjä

Asetelman lähtökohtana voi olla myös yksi väri tai esine. Etsi ja ryhmittele esimerkiksi erilaisia koirahahmoja, lasipulloja, vanhoja kameroita tai maljakoita.

4. Rajaa asetelmat

Jos teet yhden huonekalun päälle useita asetelmia, rajaa ne omiksi ryhmikseen sijoittamalla ne tarjottimen, kaakelin tai kauniisti  kuluneen leikkuulaudan päälle. Näin kokonaisuudesta ei tule levoton.

5. Tarkista määrä

Valitse asetelmaan aina pariton määrä esineitä: 3, 5 tai 7. Se näyttää dynaamisemmalta.

Senkki asetelmineen toimii hienosti esimerkiksi hallissa tai aulassa, jota on muuten vaikea sisustaa. Asetelmiin sopivat yllättävätkin esineet. Luo tasapainoa toistamalla samaa tuotetta tai väriä: tämän asetelman esineitä yhdistävät valkoisen ja kullan sävyt. Valitse pariton määrä erimuotoisia peilejä ja sommittele niistä oma taideteoksesi.

Kommentoi »