Ankea pikkuvessa remontoitiin kauniiksi 300 eurolla
Sisustus
Ankea pikkuvessa remontoitiin kauniiksi 300 eurolla
Koppimainen pikkuvessa oli ankea ja valjun valkea. Tila muuttui persoonalliseksi, kun lattiaan asennettiin kukkakuvioinen lasimosaiikki. Kullanhohtoiset yksityiskohdat viimeistelevät vessan ilmeen.
30.6.2017
 |
Kotivinkki

Pikkuvessa oli peruskunnossa, mutta yleisilmeeltään ankea. Koska wc odotteli muutaman vuoden kuluttua alkavaa putkiremonttia, uudistukseen ei haluttu käyttää tolkuttomasti rahaa tai aikaa. Säilytystilaa ei kaivattu, sillä vessassa haluttiin pitää vain tarpeellinen. Ennen kaikkea tila kaipasi piristystä.

Tältä vessa näytti ennen remonttia.

Ristipistotyötä muistuttava lasimosaiikkilattia on raikastuksen vaikuttavin elementti. Tummasävyinen lasimosaiikki tuo valkoiseen tilaan juuri sopivasti särmää ja ylellisyyttä. Koska kyseessä ei ole märkätila, lasimosaiikki voitiin asentaa suoraan vanhan lattialaatan päälle. Mosaiikki saumattiin mustalla sauma-aineella, jotta pinnasta saatiin yhtenäinen. Nyt vessasta on iloa joka päivä. Lokal-lasimosaiikki (120 x 100 cm) hankittiin Mrs Livingstonesta (ei välttämättä enää valikoimissa).

Pikkuvessan pikapäivityksen hinta

  • Lasimosaiikki 250 e
  • Koukut 20 e
  • Maalit ja sauma-aine 30 e

Yhteensä 300 euroa.

Vanha kultareunuksinen peili luo hienostunutta tunnelmaa. Kalusteita ei uusittu, mutta vanhan peruspeilin paikalle vaihdettiin paremmin tyyliin sopiva, aikoinaan huutokaupasta löydetty kuusikulmainen peili.
Käsipyyhe oli ahtaassa pesupaikassa aina tiellä. Sille etsittiin uusi paikka oven taustapuolelta. Ovi maalattiin sisäpuolelta mustaksi.

Vessan pikapäivitys ilman laattojen poistoa – 3 vaihtoehtoa

  1. Mikrosementti. Betonipinnan näköisellä mikrosementillä voi pinnoittaa olemassa olevan laattalattian. Materiaali on helppohoitoinen. Se hylkii likaa ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. Lakattuna mikrosementti sopii myös kylpyhuoneeseen.
  2. Maali. Laattojen maalaaminen on näppärä tapa sovittaa lattian väri sisustukseen. Puhdista laatat ja käsittele tartuntapohjamaalilla ennen pintamaalia (esim. Betolux). Lattialaattojen maalausta ei suositella varsinaisiin pesutiloihin.
  3. Puuritilät. Laattalattian päälle asetetut puuritilät tuovat kodikkuutta ja lämpöä tilaan. Puulajeista esimerkiksi tiikki kestää hyvin kosteutta.  

Kommentoi »