Oleskelutilasta koko perheen jumppahuoneeksi
Sisustus
Oleskelutilasta koko perheen jumppahuoneeksi
Kotiin saatiin jumppatila koko perheelle, kun saunan viereinen oleskelutila otettiin hyötykäyttöön. Kiipeilyseinä ja puolapuut innostavat etenkin lapsia.
9.2.2017
 |
Kotivinkki

Uuden kodin saunan vieressä oli tila, jonka nelihenkinen perhe halusikin oleskelun sijaan valjastaa jumppakäyttöön. Rivitaloasunnon yläkerrassa kun oli jo paikka telkkarin katselulle, lueskelulle ja oleilulle. Jumppatilan keskeiseksi elementiksi haluttiin kunnon alusta, joka on sopivan pehmeä ja kestävä ja rajaisi myös tilan selkeästi. Dinox.fi-nettikaupasta löytyi ammattilaiskäytössäkin suositut 8 millimetriä paksut palamatot, joista voi koota sopivan väriyhdistelmän ja tehdä vaikkapa ruudukon. Mattopalat kiinnittyivät toisiinsa helposti palapelityyliin.

Otteet, kiipeilykauppa Camu.

Toinen seinä valjastettiin perheen 5- ja 7-vuotiaiden lasten toiveesta kiipeilylle. Sinne löytyivät käytettynä puolapuut leuanvetotangolla, ja viereen rakennettiin itse vanerilevystä ja ”kiipeilyotteista” kiipeilyseinä. Otteille porattiin varalta useampia reikiä, joten jatkossa niitä voidaan laittaa lisää ja myös vaihdella niiden paikkoja. 

Korit, Piironki.

Isoissa bambukoreissa ja naulakoissa jumppamatot, hyppynarut, putkirullat, kuminauhat ja muut välineet pysyvät käden ulottuvilla ja järjestyksessä.

Jumppatila ennen muodonmuutosta

Täydennä tilaa näillä

  • Voimistelurenkaat odottavat seuraavaksi kiinnittämistä kattoon. Niillä lapset voivat keikkua mutta myös aikuiset tehdä kehonpainoharjoittelua. Kattokoukkuihin voi kiinnittää välillä myös keinun tai trapetsin.
  • Painonnostopenkki on vielä perheen isän toiveena. Sille on tila valmiina mattojen vierellä. Penkin voi mahdollisesti hankkia lisäosana myös puolapuihin.
  • Lisää pehmustetta keikkumisen ja hyppimisen turvaksi saa tavallisista patjoista, jos niihin ompelee kestopäälliset hauskanvärisistä kankaista.
  • Treeniohjelman voi askarrella huoneentauluksi. Näin ohjeet ovat valmiina aina, kun tekee mieli jumpata.

Muutoksen suunnittelu: Natalia Rehbinder.

Kommentoi »