Pyykkikuilu suoraan kodinhoitohuoneeseen ja ruokakomeron paluu – 6 arkea helpottavaa ratkaisua, jotka tekevät elämästä kotona hippasen helpompaa!

Pyykkikuilu suoraan kodinhoitohuoneeseen ja ruokakomeron paluu – 6 arkea helpottavaa ratkaisua, jotka tekevät elämästä kotona hippasen helpompaa!
Naantalin asuntomessukohteissa pyritään rakentamaan paitsi kauniita koteja myös sujuvaa arkea, jossa tavarat ja pyykit eivät kasaudu lattioille ja kurahousutyypin saa suihkuteltua heti eteisessä. Mitä olet mieltä näistä ideoista?
Julkaistu: 14.7.2022

Tavarat piiloon rappujen alle

Säilytystilaa harvoin on liikaa. Jos kodissa on portaat, niiden alle jäävä kolo päätyy helposti usein epäsiistiksi sekalaisen rojun säilytyspisteeksi. Asuntomessukohteessa Lounatuulen metsä portaiden alapuolinen tila on valjastettu säilytystilaksi tyylikkäästi kaapistojen avulla.

Kuva on asuntomessujen kohteesta Lounatuulen metsä (kohde 32A).

Ruokakomerot ovat taas täällä, jee!

Ruokakomero eli pantry ei ole enää vain muisto mummolasta, vaan yhä useampaan uuteen omakotitaloon suunnitellaan sellainen. Ruokakomeron ansiosta avokeittiössä ei tarvitse olla tuhottomasti kaappitilaa. Komeroon saa keskitettyä kätevästi paitsi keittiökoneet ja kuivatavaran myös kodin kierrätyspisteen.

Kuva on kohteesta Kannustalon Auma (kohde 4). Käynti ruokakomeroon näkyy keittiön vasemmassa laidassa.
Kannustalon Auman ruokakomerossa jatkuu sama sävymaailma kuin keittiössä.
Ruokakomeroon voi yhdistää tarvittessa myös kierrätyksen. Kuva kohteesta Kastelli Kultaranta (kohde 11).

Hops pyykit matkaan

Lapsiperheen kodissa sisääntulokerroksen vessaan on sijoitettu huomaamaton pyykkikuilu, josta vaatteet ja vaikkapa likaiset pyyhkeet sujahtavat suoraan alakerran kodinhoitohuoneen kaapin sijoitettuun pyykkikoriin. Miten kätevää!

Rauhalanrinteessä (kohde 23) pyykkikuilu on sijoitettu huomaamattomasti wc-istuimen vasemmalle puolelle kylpyhuoneen nurkkaan.
Pyykit putoavat kuilusta yhteen alakerran kodinhoitohuoneen kaapeista. Huoneessa on yhdistetty vaatesäilytys, kodinhoito ja pyykkäys samaan tilaan. Kuva kohteesta Rauhalanrinne.

Kätevä yhdistelmä avokeittiötä ja perinteistä keittiötä

Avokeittiöiden nauttiessa hurjaa suosiota tuoretta ja kiinnostavaa on ratkaisu piilottaa osa keittiöstä seinän taakse. Keittiön olohuoneeseen avautuvassa osassa voi tarjoilla herkkuja ja jutella vieraiden kanssa, kun taas sotkut voi jättää odottamaan siivousta suojaisampaan keittokomeromaiseen osaan.

Villa Pinta -kohteessa (13) osa keittiöstä on avointa, osa suojaisampaa tilaa.

Walk in -vaatehuone makuuhuoneessa

Ei niin uusi juttu, mutta yhä toimiva! Makuuhuoneen päätyseinän taakse tehtyyn erilliseen vaate- ja pukeutumistilaan on helppo hypätä suoraan sängystä vetämään vaatteet päälle. Ehkä tällaisessa tilaratkaisussa voi heittää hyvästit siellä täällä makuuhuoneessa lojuville puolipitoisille vaatteille?

Auroran ruusu -kohteen (9) makuuhuoneen sävymaailma jatkuu sängyn taakse sijoitetussa puoliavoimessa vaatehuoneessa.

Näppärät arkieteiset

Useassa asuntomessukohteessa oli mietitty arkieteinen huolella. Lemmikki- ja pikkulapsikodeissa pesupaikka heti oven vieressä tulee kurakeleillä tarpeeseen.

Näppärä arkieteinen vesipisteineen helpottaa arkea kurakaudella huimasti. Kuva on kohteesta Torppa Rauhala (19).

Juttua muokattu 18.7.2022 klo 8.05: Lisätty tuore kuva pyykkikuilusta kohteesta Rauhalanrinne.

2 kommenttia