Arjen ruoanlaitosta vastuullisempaa vaivattomasti – näillä vinkeillä vähennät ruokahävikkiä ja säästät rahaa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fiksuruoka
Arjen ruoanlaitosta vastuullisempaa vaivattomasti – näillä vinkeillä vähennät ruokahävikkiä ja säästät rahaa
Arkiruokailusta voi tehdä vastuullisempaa helposti pienillä korjausliikkeillä. Suomalainen hävikkiruoan verkkokauppa Fiksuruoka haluaa kannustaa suomalaisia pohtimaan arjen ruokailuvalintoja myös vastuullisuuden ja ruokahävikin näkökulmasta. Hyödynnä alennuskoodi jutun lopusta!
Julkaistu: 1.4.2022

Vaikka arkiruokailun suunnitteleminen voi ajoittain kiireen keskellä tuntua haastavalta, se kannattaa etenkin nyt kun ruokakassin hinta tulee maailman tilanteesta johtuen nousemaan – pienellä vaivannäöllä säästää ympäristön lisäksi myös rahaa. Hoitamalla ruokaostokset Fiksuruoan verkkokaupassa, vähennät turhaa ruokahävikkiä ja säästät arjen ruokakuluissa. Fiksuruoka myy aina tuotteensa selvästi markkinahintoja edullisemmin.

Viisi inspiroivaa vinkkiä, joiden avulla teet kestävämpiä ratkaisuja, säästät rahaa ja kokkailet vastuullisemmin

1. Hyödynnä pakastinta ruokien säilytyksessä

Pelasta ruoat pakastimeen! Jos jääkaapissa olevien tuotteiden parasta ennen -päiväys tai viimeinen käyttöpäivä alkaa lähestyä, pakastaminen on hyvä keino välttää hävikkiä. Pakastimessa voi säilöä myös esimerkiksi proteiinituotteita, kuten kinkkusuikaleita, vihanneksia sekä maitotuotteita. Aineksista voi myöhemmin leipoa vaikka maistuvan suolaisen piirakan, joka pelastaa yllättävän sukulaisvierailun. Ruokaa kannattaa myös valmistaa kerralla isompi satsi, jonka voi pakastaa ja lämmittää nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen.

2. Suosi suomalaista

Kotimaisia ja lähellä valmistettuja tuotteita kannattaa suosia, sillä niiden tuotantoketjut ovat helposti jäljitettävissä ja toimitusmatkat ovat lyhyet. Suomalaiseen ruokaan voi luottaa, sillä puhdas maaperä, ilma ja vesi fiksujen toimintatapojen ohella takaavat turvallisuuden ja laadun. Kotimaisen ruoan tunnistaa esimerkiksi pakkauksesta löytyvästä Hyvää Suomesta -merkistä sekä Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkistä. Fiksuruoka ostaa verkkokaupan tuotteet pääosin suomalaisilta toimijoilta vähentäen turhaa ruokahävikkiä, valikoimasta löytyy myös pientuottajien valmistamia tuotteita.

3. Suunnittele viikon ruoat etukäteen

Suunnittelemalla tulevan viikon ruoat etukäteen, säästät sekä aikaa että rahaa! Valmiin kauppalistan avulla myös turhat ostokset jäävät todennäköisemmin kaupan hyllylle. Tänä päivänä ruokaostokset on myös helppo hoitaa verkkokaupan kautta, jolloin heräteostoksia tulee tehtyä vähemmän. Fiksuruoan asiakkaiden suosima tyyli onkin, että he tekevät ensin suuremmat ostokset Fiksuruoan verkkokaupassa ja suuntaavat sen jälkeen ostamaan tuoretuotteet marketista. Tässä tekee myös selvää säästöä, sillä Fiksuruoka myy tuotteita huomattavasti markkinahintaa edullisemmin.

Fiksuruoan verkkokaupan vaihtelevasta valikoimasta löytyy esimerkiksi monenlaisia kuivatuotteita, kuten pastaa, kaurahiutaleita ja leivontatuotteita edullisesti. Fiksuruoalla hävikkiruoka harvemmin tarkoittaa sitä, että tuotteen parasta ennen -päiväys olisi lähestymässä. Muun muassa sesonkivaihtelut, pakkausuudistus ja liikatuotanto saattavat johtaa siihen, että tuotteet joutuvat hävikkiin. Niillä on kuitenkin vielä reilusti parasta ennen -päiväystä jäljellä.

4. Järjestä kuivakaappi säännöllisesti

Keittiön kaapeista ja erityisesti kuivakaapista voi löytyä ajoittain yllätyksiä, jonka vuoksi kuivakaapin sisältö kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Järjestä tuotteet esimerkiksi parasta ennen -päiväyksen mukaan. Vanhimmat tuotteet kannattaa siirtää kaapin etuosaan silmien korkeudelle, jolloin ne tulee todennäköisemmin otettua ensimmäisenä käyttöön.

5. Suosi luomua ja kasviperäisiä tuotteita

Suosimalla luomua ja kasviperäisiä tuotteita teet parempia valintoja ympäristön, eläinten ja itsesi kannalta. Luomutuotannossa otetaan huomioon sekä ympäristön että eläinten hyvinvointi. Luomuvaihtoehtojen ja vegaanisten tuotteiden vaihteleva valikoima on helppo selata läpi Fiksuruoan verkkokaupassa, sillä tuotteet on järjestetty kategorioittain. Fiksuruoka myy myös nämä erityiskategorioiden tuotteet alennetuin hinnoin, joten valikoimaa kannattaa seurata säännöllisesti.

Fiksuruoka.fi on suomalainen hävikkiruoan verkkokauppa, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla nimellä Foodello. Verkkokaupan valikoima koostuu elintarvikevalmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys.

1 kommentti