
Antti Holman sitruunakakku eli ”hyvän hajun kakku” (koska tällä kakulla tuunaat myös kodin tuoksun)
Antti Holma on nimennyt suosikkikakkunsa hyvän hajun kakuksi – sen leipominen kun on paras tapa tuunata kodin tuoksua. Konstailematon mutta sitäkin herkullisempi sitruunakakku valmistuu helposti. Holma vinkkaa mittaamaan lempikakkunsa ainekset mutkattomasti muumimukissa.
Näyttelijä ja kirjailija Antti Holman mukaan sitruunakakun leipominen on paras tapa tuunata kodin tuoksua. Holman sitruunakakku eli "hyvän hajun kakku" on helppo valmistaa. Konstailematonta reseptiä voi soveltaa sen mukaan, mitä aineksia kaapista tai lähikaupasta löytyy!
Mittana muumimuki
Holma mittaa ainekset kakkuun amerikkalaisittain mukeissa (cup).
– Mukin mittana voi käyttää noin maitovaraan täytettyä muumimukia, jolloin 260 millilitran vetoiseen mukiin menee 236 millilitraa, eli täsmälleen amerikkalaisen cup-yksikön mitta, hän vinkkaa.

Antti Holman hyvän hajun kakku
Ainekset
- 1 mukillinen sokeria
- 1 sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori
- ½ mukillista nestemäistä rasvaa, esimerkiksi ruokaöljyä, kookosöljyä tai sulaa voita
- ½ mukillista maustamatonta hapatettua maitotuotetta, kuten jogurttia, ranskankermaa tai rahkaa (vinkki: voit myös käyttää maitoa, johon on sekoitettu ruokalusikallinen sitruunamehua)
- 2 kananmunaa
- vaniljasokeria tai uutetta maun mukaan
- (tilkka manteliuutetta)
- (ripaus jauhettua muskottipähkinää)
- teelusikan kärjellinen suolaa
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ mukillista maissijauhoja
- piripintaan täytetty 1 mukillinen vehnäjauhoja.
Tarjoiluun:
- voita.
Hyvän hajun kakku valmistuu näin:
- Yksi mukillinen sokeria hierotaan raastettuun sitruunan, appelsiinin tai limen kuoreen kulhossa sormin, kunnes ihana tuoksu leviää ympäristöön.
- Seokseen lisätään puoli mukillista nestemäistä rasvaa (ruokaöljyä, kookosöljyä, oliiviöljyä, tai sulaa voita tai margariini), puoli mukillista maustamatonta hapatettua maitotuotetta (jogurttia, ranskankermaa, rahkaa tms. Voi myös käyttää maitoa, johon on sekoitettu ruokalusikallinen sitruunanmehua).
- Sekoitetaan taikinaan kaksi munaa, vaniljasokeria tai -uutetta, sekä (mikäli halutaan), tilkka manteliuutetta ja ripaus jauhettua muskottipähkinää.
- Sitten käännellään joukkoon kuivat aineet seuraavassa järjestyksessä: teelusikan kärjellinen suolaa, puoli teelusikallista soodaa, teelusikallinen leivinjauhetta, puoli mukillista maissijauhoja ja poikkeuksellisesti piripintaan täysi mukillinen vehnäjauhoja.
- Paistetaan pitkulaisessa voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (noin 1,5 l) 175 asteessa 45‒60 minuuttia. Nautitaan viipaleittain, lämpimänä tai lämmitettynä ja mielellään voilla voideltuna.