9 x hehkuvan punaiset kesäkukat
Piha ja puutarha
9 x hehkuvan punaiset kesäkukat
Punainen väri tuo puutarhaan lämpöä ja dramatiikkaa. Se piristää ja antaa energiaa. Punaisissa kesäkukissa riittää muotoja ja värisävyjä. Ja mikä parasta, vastaväri vihreä tulee lehtien mukana samaan pakettiin.
Julkaistu 17.5.2016
Viherpiha

1. Isotsinnia

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Värisävyjä runsaasti. Korkeus vaihtelee lajikkeen mukaan. Kukinta kesäkuusta syyskuulle. Kuihtuneiden kukkien poisto pidentää kukinta-aikaa.

2. Kyynelverenpisara

Viihtyy puolivarjossa ja varjossa. Tasainen kastelu, muuten alkaa pudottaa nuppuja. Kukkii aina pakkasten tulon asti. Kasvin voi talvettaa viileässä, pakkasettomassa paikassa.

3. Riippaverbena

Aurinkoisen tai puolivarjoisen paikan pitkään kukkiva amppelikasvi. Sietää kuivuutta, mutta kastele kuivina kausina. Kuihtuneiden kukkien poisto pidentää kukintaa.

4. Risiini

Pysty kasvutapa. Tuulisella paikalla kannattaa tukea. Tarvitsee runsaasti lannoitusta. Näyttävä erityisesti yksittäiskasvina ruukussa, kukkapenkissä hyvä muiden kasvien taustalla. Myrkyllinen.

5. Tarhadaalia ’Red Pygmi’

Juurakosta kasvatettava, pysty, korkeus noin 50 senttiä. Esikasvata sisällä ja istuta ulos, kun ei ole enää hallanvaaraa. Juurakot voi nostaa syksyllä maasta ja talvettaa kellarissa.

6. Koristetupakka

Istuta aurinkoon tai puolivarjoon, lämpimään suojaisaan paikkaan. Lannoita ja kastele säännöllisesti. Kukkii pakkasten tuloon saakka. Houkuttelee perhosia.

7. Tulisalvia

Näyttävä. Myös kaksivärisiä lajikkeita saatavilla. Hallanarka, joten kannattaa istuttaa ulos vasta kesäkuussa. Kukkii kesäkuusta pakkasten tuloon, kun poistat kuihtuneet kukat.

8. Pelargoni

Tuttu, rakastettu kesäkukka. Istuta ravinteikkaaseen, hiekkapitoiseen multaan. Kukkii pitkälle syksyyn. Kuihtuneiden kukkien poisto pidentää kukintaa. Voidaan talvettaa sisällä.

9. Silkkiunikko

Istuta ravinteikkaaseen, hiekansekaiseen maahan ja aurinkoiseen paikkaan. Yksittäiset kukat eivät kestä pitkään, mutta uusia puhkeaa koko ajan. Kylväytyy helposti.

Lue lisää:

1 kommentti