Viherpiha

12 x vaaleanpunainen kesäkukka


Vaaleanpunainen voi olla tummaa tai vaaleaa, mutta se on aina muodissa. Kesäkukkayhdistelmissä vaaleanpunainen on oivallinen väri, sillä sitä on monissa kasvilajeissa ja sävyissä ja se on helppo yhdistää muihin väreihin.
Teksti Anna Aho
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

1. Amppelidiana

Istuta aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan. Kastele usein, ei siedä kuivumista. Jos kukinta heikkenee loppukesällä, leikkaa varret, niin se voi uusiutua.

2. Isotsinnia

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Voit kasvattaa myös itse siemenistä, aloita esikasvatus huhtikuussa. Istuta ulos vasta, kun yöhallasta ei ole enää vaaraa.

3. Tarhamarketta

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Sopii hyvin ruukkukasvatukseen. Kastele säännöllisesti ja poista kuihtuneet kukat. Voit kokeilla myös talvetusta viileässä viherhuoneessa.

4. Ahkeraliisa

Istuta puolivarjoon tai varjoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Taimia on yleisesti saatavilla, mutta voit kasvattaa ne myös itse. Kylvä silloin siemenet maaliskuussa. Hallanarka.

5. Jalopelargoni

Istuta suojaiseen ja lämpimään paikkaan. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kukat säilyvät kauniina, kun kasvi on sateelta suojassa. Poista kuihtuneet kukinnot. Talvetusta voi kokeilla.

6. Hämähäkkikukka

Istuta aurinkoiseen, lämpimään ja tuulensuojaiseen paikkaan. Kastele ja lannoita säännöllisesti ja runsaasti, niin kukinta jatkuu pakkasiin saakka.

7. Leijonankita

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Voit kasvattaa taimet itse siemenistä, mutta kylvä ne jo maaliskuussa. Kastele ja lannoita runsaasti, jotta jaksaa kukkia.

8. Kesämalvikki

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Multa saa olla läpäisevää eli hiekkapitoista. Lyhyt esikasvatus aikaistaa kukintaa. Voit myös kylvää siemenet avomaalle toukokuun lopulla.

9. Riippapelargoni

Istuta aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan. Säännöllinen lannoitus ja kastelu tuottaa komeimmat kukat. Juuret eivät siedä seisovaa vettä, joten salaojita ruukku.

10. Tarhadaalia

Lajike 'Facination'. Istuta lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan tai suojaisalle seinustalle. Kastele ja lannoita. Erittäin hallanarka kasvi, joten suojaa hallaharsolla, jos hallayö luvassa.

11. Punakosmos

Istuta aurinkoiseen paikkaan. Lyhyt esikasvatus aikaistaa kukintaa. Sietää pientä kuivahtamista. Leikkaa kukkineet kukinnot pois, jotta kasvi tekee uusia kukkia.

12. Petunia

Istuta aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan. Kerrannaiset kukat voivat kärsiä vesisateesta. Nypi kuihtuneet kuvat pois. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

Lue lisää:

Ihanat kesäkukat: näin onnistuu kylvö ja hoito

20 ideaa kesäkukkalajeihin

Nostalgiset kesäkukat

Julkaistu: 28.4.2016