8 x romanttinen luonnonkukkakimppu
Piha ja puutarha
8 x romanttinen luonnonkukkakimppu
Kimput ja asetelmat tuovat kesän tuoksut ja värit kotiin. Puutarhakasveihin yhdistelemällä luonnonkukkakimppu sopii koristamaan arkea tai juhlaa.
30.4.2016
 |
Viherpiha

Lemmikkien lumoa

Mansikankukista ja lemmikeistä kiedottu suloinen kimppu sopisi vaikka maalaishäiden kukkaistytölle.

Kannullinen kellokuusamaa

Kellokuusaman runsaskukkaisista versoista saat kauniin yksilajisen kimpun. Tuoksuvat kukat saavat vapaasti pursua ulos maitokannusta. Säästä veden yläpuoliset lehdet, jotta asetelmasta tulee luonnollisen näköinen. Romanttinen kukkakannu sopii vaikka puutalon kuistille.

Alkukesän kielot

Sirot kielot mahtuvat somistamaan pienintäkin kattausta. Eripariset juomalasit, sosepurkit ja pienet viinipullot sopivat mainiosti maljakoiksi ilmavaan asetelmaan. Valitse lisäväriksi neilikoita, akileijoja ja muita asetelman henkeen sopivia puutarhakukkia.

Malja kesälle

Jalallisessa lasimaljassa kukat nousevat kesäisen juhlapöydän katseenvangitsijaksi. Pienikukkaiset luonnonkasvit käyvät hyvin puutarhasta napsittujen vaaleanpunaisten ruusujen seuraksi, sillä ne antavat ruusujen komeilla pääosassa. Pistele varret parin sentin syvyydeltä sopivaksi muotoiltuun, kostutettuun kukkasieneen. Aloita keskimmäisistä kukista. Naamioi sieni piiloon vaikka omenanraakileilla. Muista leikata kasveihin imupinnat.

Hempeitä syreenejä

Romanttinen kukkakori tuoksuu kesälle, kiitos syreenin oksien. Vaaleanpunaisen ja sinisen sävyt ovat hempeä yhdistelmä. Piilota koriin vesiastioita maljakoiksi, niin saat korista oivan asetelman puutarhaan. Somista sillä vaikka kaivonkannet ja kannot

Kedolta kimpuksi

Kerää rohkeasti erivärisiä kukkia, niin saat luonnollisen näköisen kimpun. Muista asetella joukkoon valkoisia kukkijoita, niin räikeimmätkin värit tyyntyvät.

Maantieltä poimittuja

Tienpientareet, ojat ja metsänreunat ovat oikea luonnonkukkien aarreaitta. Koiranputket ja lupiinit ovat luonnonkasveista näyttävimpiä, eivätkä ne ainakaan ihan heti lopu kasvupaikoiltaan. Kevyen pitsimäinen koiranputki pehmentää rotevia lupiineja. Kukkien sininen, vaaleanpunainen ja valkoinen sointuvat täydellisesti yhteen. Korkeista ja rehevistä kasveista saat hetkessä kasattua kimpun terassille, mökille tai kesäkeittiö pöydälle.

Reheviä jasmiketta ja pioneja

Puutarhan koristekasveista tehty kimppu kelpaa hyvin kodin paraatipaikalle. Itse sidottu kukkakimppu ilahduttaa saajaansa takuulla. Lahjakääreen askartelet kätevästi kakkupaperista ja kukkien väriin sointuvasta lautasliinasta. Valitse keskikesällä kukkivaan kimppuun jasmikkeen oksia, salvioita ja pioneja. Reheviä kukkia tarvitaan kimpun kokoamiseksi vain muutamia. Valkoiset jasmikkeet tasapainottavat pionin ja poimulehden voimakkaita sävyjä, ja joukosta kohoavat salviat tuovat siihen elävyyttä.

Lue lisää:

Kommentoi »