Viherpiha

Luonnonkukista koottu kimppu kaunistaa kodin – 5 vinkkiä, joilla saat kukoistuksen säilymään pidempään

Luonnonkukista koottu kimppu kaunistaa kodin – 5 vinkkiä, joilla saat kukoistuksen säilymään pidempään

Teiden ja pientareiden varsilla kasvavat luonnonkukat kannattaa kerätä aamulla. Luonnonkukat nauttivat kylmäkäsittelystä ja virkisteen lisäämisestä.
Teksti Valpuri Kerttula
Kuvat Minna Mercke Schmidt
Mainos

Keruuaika

Kerää luonnonkukat mieluiten aamulla, jolloin niiden nestejännitys on parhaimmillaan. Ota vesiastia mukaan, jos haet kasvit kaukaa.

Käsittely

Poista varsista vedenpinnan alle jäävät lehdet. Leikkaa vinot imupinnat terävällä veitsellä. Käytä kädenlämpöistä vettä, se sopii useimmille kasveille. Vaihda puhdas vesi päivittäin – paitsi jos käytät virkistettä.

Säilytys

Kylmäkäsittely pidentää maljakkokukkien ikää. Vie ne yöksi noin 5 asteeseen, esimerkiksi kellariin. Leikkokukkavirkiste sopii myös luonnonkasveille. Kotitekoisen virkisteen saat liuottamalla veteen sokeripalan. Kerää juhlakukat edellisenä päivänä ja säilytä yön yli viileässä.

Kimpun teko

Spiraalikimppu aloitetaan laittamalla kaksi ensimmäistä kukkaa ristiin. Seuraavat kasvit asetetaan yksi kerrallaan siten, että varret kiertävät samaan suuntaan, spiraalin muotoisesti. Tasoita varret samanpituisiksi ja solmi kimppu. Leikkaa imupinnat ja laita kukat veteen.

Oikein käsiteltyinä luonnonkukat säilyvät useita päiviä.

Lue lisää:

8 x romanttinen luonnonkukkakimppu

Millainen koti, sellainen kukkakimppu – näin valitset kimpun saajalle sen oikean!

Täällä saavat kaikki kukat kukkia! Sirkan hirsitaloa ympäröi luonnonmukainen maalaispuutarha

Julkaistu: 15.7.2015