Viherpiha

8 puutarhasiltaa eri tyyleihin

Mainos
Silta on näyttävä rakennelma, jolla voi myös korostaa puutarhan tyyliä. Valitsetko romanttisen kaarisillan vai simppelin kivilaattasillan? Katso kuvat ja inspiroidu.
Teksti Anna Aho
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
kuva
Puinen kaarisilta kulkee kultapiiskujen, tarha-alpien ja nauhusten kehystämän lummelammen yli. Yksinkertainen ristikko tekee kaiteista koristeelliset.
kuva
Japanilaistyyliseen puutarhaan sopii yksinkertainen kivilaatoista tehty silta, joka jatkaa polkua veden yli. Kivilaattasilta on arvokas ja pitkäikäinen.
kuva
Kaarevuus tekee puutarhasillasta eloisan. Voit ostaa valmiin kaarisiltaelementin tai rakentaa sillan itse. Myös kaide-elementtejä on myynnissä, jos nikkarointi ei innosta.
kuva
Polku jatkuu kapeana laiturimaisena siltana yli vesiaiheen. Tällainen silta houkuttelee myös istuskelemaan, etenkin jos jalat ylettyvät veteen.
kuva
Pergolamainen katos sillan päällä on näkyvä ja melko juhlallinen rakennelma. Se vahvistaa myös tilasta toiseen siirtymisen tunnetta.
kuva
Kaiteeton silta ei voi olla kovin pitkä, jotta sen ylittäminen tuntuu turvalliselta. Kaiteen voi halutessaan tehdä vain toiselle sivulle.
kuva
Metsäpuutarhassa sillan kaiteet voivat olla vänkyräisiä ja käsittelemättömiä, jolloin ne sulautuvat maastoon luontevasti. 
kuva
Pitkospuiden ja japanilaistyylisen lankkusillan yhdistelmä toimii tyylillisesti monenlaisissa ympäristöissä. Jos puutarhassasi ei ole vettä, voit aina rakentaa puron vaikka kivistä.

Lue lisää:

Puutarhan portaat – 9 näyttävää toteutusta

12 kaunista puutarhan polkua

Näin loihdit puutarhaasi japanilaista tunnelmaa

Julkaistu: 11.10.2016
Katso myös nämä