8 askelta toimivaan olohuoneeseen
Sisustus
8 askelta toimivaan olohuoneeseen
Olohuone on usein kodin suurin tila, jota myös käytetään eniten. Näin varmistat, että se taipuu moneen puuhaan ja tarpeeseen.

1. Toimiva olohuone taipuu löhöilyyn, television katseluun, illanistujaisiin, musiikin kuunteluun, lukemiseen ja käsitöiden tekemiseen. Järjestä kaikille puuhille hyvät olosuhteet.

2. Sohva on kodin arvokkaimpia ja kookkaimpia kalusteita. Tavallisesti sitä oikeaa etsitään pitkään. Entä jos sopivaa ei silti löydy? Esimerkiksi itse puurimoista tehty, patjoilla pehmustettu laveri on oiva vaihtoehto – ja säästää euroja lomamatkaan tai tauluun.

3. Jos päädyt selkänojattomaan sohvaratkaisuun, tyynyjen kokoelma korvaa selkätuet. Valitse kuosit huolettomalla otteella; määrä korvaa tällä kertaa laadun.

4. Toimiiko olohuone teillä myös vieraiden majapaikkana? Anna nättien varapeittojen olla rennosti esillä, niin niitä ei tarvitse kurotella yläkaapista eikä noutaa kellarista.

5. Huone säilyttää ilmavuutensa, kun et ahda sitä täyteen suurilla nojatuoleilla. Rahit toimivat paitsi istuimina myös jalkatukina. Sisään voit jemmata lisää varapeittoja.

6. Kun pienesineitä on paljon, uskalla jättää verhot ja matto pois. Saat kotiisi häivähdyksen galleriamaista avaruutta.

7. Pyörät kalusteen alla tekevät liikuttamisesta vaivatonta. Erityisen mutkatonta siirtäminen on, jos lattialla ei ole mattoa.

8. Hyödynnä koko huone, yhtä lailla seinät. Kiinnitä niille tv, kaiuttimet ja osa valaistusta. Vapaata lattiapintaa jää enemmän ja huone vaikuttaa suuremmalta. Sukupotretitkin näyttävät moderneilta osana erilaisten esineiden kollaasia ja ripustettuina nurkan molemmin puolin. Sohvan kulmasta kulmaan -ratkaisu avartaa pientä huonetta.

Toimivan olohuoneen olennaiset opit

  • Ajattele suuria. Käytä hyväksi huoneen koko leveys. Kaluste voi ulottua seinästä seinään, ja ratkaisu voi jopa lisätä tilan tuntua.
  • Kerroksellisuus antaa huoneelle persoonan. Tyylirikkoja pitääkin tehdä. Sekoita perittyä, kirpparilta löydettyä ja harkitusti ostettua keskenään.
  • Valaistus on erityisen tärkeää olohuoneessa, koska eri toiminnot vaativat erilaista valoa.  Huolehdi yleisvalosta, kohdistettavista lukuvaloista ja tunnelmantuojista, jotka voivat olla myös kynttilöitä tai valosarjoja.
  • Elektroniikka voi hyvin olla esillä, jos se on huomaamatonta ja sopii huoneen väreihin.

Lue lisää:

Kommentoi »