10 ideaa verhojen vaihtoehdoksi
Sisustus
10 ideaa verhojen vaihtoehdoksi
Tuntuvatko perinteiset verhot liian raskailta, mutta ikkuna kaipaa kuitenkin jonkinmoista näkösuojaa? Vaihtoehtoja verhoille ovat kasvit, kortit tai vaikka kalaverkko.
31.3.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
1. Pieni eteistila on täynnä rakkaita muistoja romanttisen ikkunan edustaa myöten. Perheen pikkumiehen saapikkaat ovat niin somia, että ne ansaitsevat aitiopaikan ikkunalaudalla.
2. Olohuoneen ikkunassa roikkuu tuulen pudottama oksa, joka on suihkaistu valkoiseksi spraymaalilla. Se saa uudet koristeet aina vuodenajan mukaan. Kiinnittimenä on silkkinauha.
3. Vapaa-ajanasunnon ruokailutilan ikkunasta avautuu niin kaunis maisema, että sitä on turha peittää. Ilmettä ikkunaan antavat vanhat kalaverkot, jotka on ripustettu rennosti tankoihin.
4. Verhot korvaa pyykkinaru, jolle on ripustettu ajankohtaisia kortteja ja kuvia. Joukossa on jokunen matkamuistokin. Kun halutaan lisää näkösuojaa, lisätään vain esineitä tasolle ja lasihyllylle.
5. Metsästä löytynyt oksa päätyi työhuoneen verhotangoksi.  Se ripustettiin naruilla katon silmuruuveihin. Valkoiset keveät lenkkiverhot antavat kauniit kehykset maisemalle.
6. Kasvit antavat vehreää näkösuojaa ikkunalaudalla. Yhdistä keskenään erikorkuisia kasveja, niin ryhmä näyttää eloisammalta. Tässä keskipisteenä on kaarelle kasvatettu muratti. Kuva Minna Mercke Schmidt.
7. Tällä saaristomökillä verkkoa ei heitetä vesille vaan ikkunaan. Siinä se roikkuu parin naulan varassa. Verkko on aseteltu paikoilleen niin, että se saa ikkunan näyttämään todellista korkeammalta.
8. Keittiön kattoon narujen varaan on kiinnitetty lauta yrteille ja taimille. Kasvit saavat yläilmoissa riittävästi valoa, eivätkä pienet sormet yllä napsimaan satoa. Ilmava verho suojaa liialta paisteelta. Verhotankona on heinäseiväs.
9. Yrtit paistattelevat päivää iloisenpunaisissa tomaattisäilykepurkeissa parvekkeen ikkunalaudalla. Riittävän korkea sijoituspaikka takaa niille kasvurauhan.
10. Keittiön salusiineina ovat tyynyliinat, jotka on kiinnitetty pyykkipojilla vaijeriin. Ikkunan yläosaa koristaa rivi kukkakortteja. Ne on sidottu nauhalla keveään ketjuun.
Kommentoi »