10 vinkkiä: kirjojen ja levyjen säilytys
Sisustus
10 vinkkiä: kirjojen ja levyjen säilytys
Kirjat ja levyt ovat omistajilleen tärkeitä, mutta ne valtaavat helposti tilaa ja keräävät pölyä. Karsi, piilota tai nosta esille – valitse itsellesi sopiva säilytystapa!
1.9.2015
 |
Avotakka

1. Siivoa ja karsi

Sotkuinen ja kirjoja pursuava hylly tekee koko huoneen levottomaksi.

2. Selkeytä

Järjestä kirja- ja levykokoelma aakkosten, värin, koon, aihealueen tai tekijän mukaan.

3. Hajota ja hallitse

Ripottele kirjoja siisteissä pinoissa eri paikkoihin, kuten ikkunalaudoille. Kun jaat kirjat aihealueiden mukaan, löydät tarvitsemasi helposti.

4. Hanki hyvä hyllysysteemi

Moduulihyllyt ovat käteviä, sillä hyllykköä voi laajentaa ja rakentaa vähitellen tarpeen mukaan.

5. Suojaa

Ovellinen hylly pitää kirjat pölyltä piilossa. Kevyempi ratkaisu on käyttää läpikuultavaa verhoa hyllyn edessä. Se pehmentää säilytyskalusteen ilmettä, mutta ei estä kirjojen tai levyjen käyttöä.

6. Nosta rullille

Kerää lastenkirjat ja -levyt liikuteltavaan kärryyn. Pyörillä varustettu säilytyskaluste on helppo siirtää hetkessä paikasta toiseen.

7. Ota hukkatila käyttöön

Portaiden alta tai seinäsyvennyksistä löytyy usein hyvää säilytystilaa kirjoille. Teetä tilaan sopiva kokonaisuus puusepällä tai rakenna itse irtohyllyistä.

8. Päällystä

Tee nuhjaantuneille lempikirjoille uudet kannet jämätapeteista, niin niitä ei tarvitse piilottaa kaappiin. Jos haluat hillityn kokonaisuuden, käytä päällyksenä yksiväristä paperia.

9. Piilota

Kun säilytät cd- ja dvd-levyjä leveässä ulosvedettävässä laatikossa sohvan alla, näet koko valikoiman kerralla, eivätkä levyt vie hyllytilaa.

10. Aseta esille

Lempilevyt tai viikon soittolista ovat helposti saatavilla, kun kokoat ne kapealle tauluhyllylle.

Lue lisää:

1 kommentti