
1. Tee suursiivous
Aloita käymällä läpi keittiön kaapit ja laatikot. Kun viet pois epämääräiset ruoanlaittovälineet, naarmuuntuneet kattilat ja vanhat jauhopussit, saat helposti lisää tilaa.
2. Jätä näkyviin
Mieti, mitä keittiötarvikkeita ja -koneita käytät säännöllisesti. Jos tarvitset mehulinkoa päivittäin, säilytä sitä työtasolla. Harvoin tarvittavia tavaroita ei välttämättä kannata säilyttää keittiössä lainkaan.
3. Ripusta esille
Säilytä usein käytettävät perusvälineet kiskossa tai telineessä lähellä ruoanlaittopistettä. Pannut ja kattilat on hyvä pitää lieden vieressä.
4. Suosi vedettäviä
Jos olet remontoimassa keittiötä, valitse perushyllyjen sijaan laatikoita ja vetokaappeja. Näet yhdellä silmäyksellä koko sisällön, eikä tavaraa pääse hautautumaan kaapin perälle.
5. Hanki teline
Säästä tilaa ja kiinnitä kattilankansia varten kaapinoven sisäpuolelle oma teline. Tanko tai pitkä vedin ajaa saman asian.
6. Jaa osiin
Tilanjakajat pitävät laatikot järjestyksessä kuin itsestään, eikä aikaa tuhraannu tarvikkeiden etsiskelyyn.
7. Säilytä sokkelissa
Sokkelilaatikon avulla saat alakaappien alle jäävän tilan hyötykäyttöön. Se on hyvä paikka uunipelleille tai muovipusseille.
8. Hyödynnä nurkat
Pyörivä karuselli tai ulosvedettävät hyllyt kulmakaapissa helpottavat elämää kattiloiden ja pannujen kanssa.
9. Nosta pystyyn
Saat hyvän paikan tarjottimille ja leikkuulaudoille, kun jaat alakaapin hyllyn pystylevyillä.
10. Aakkosta purkit
Järjestyksen ylläpitäminen on helppoa ja oikea yrtti löytyy nopeasti, kun laitat mausteet purkkeihin ja purkit aakkosjärjestykseen. Sijoita mausteet vetolaatikkoon.