Näissä huoneissa saa leikkiä! 6 kaunista kotia, joissa viihtyvät lapsetkin
Sisustus
Näissä huoneissa saa leikkiä! 6 kaunista kotia, joissa viihtyvät lapsetkin
Toimivassa lapsiperheen kodissa on tilaa jokaiselle ja paikkoja leikkiin, säilytykseen sekä yhteiseen oleiluun. Tyylistä tinkimättä! Nappaa sisustusinspiraatiota näistä kauniista lapsiperheiden kodeista.
Julkaistu 29.5.2019

1. Arkkitehdin persoonalliset ideat

Sänky on rakennettu Ikean kaappimoduuleista ja vanerista.

Hollantilaissyntyisen arkkitehti Willem van Bolderenin perheen 1940-luvun rivitalokoti Herttoniemessä on täynnä persoonallisia yksityiskohtia, joita lapset rakastavat. Yksi niistä sijaitsee perheen tyttären Tildan huoneessa. Willem rakensi lastenhuoneeseen koko seinän kattavan kaapiston ja sängyn yhdistelmän, joka jättää lattialle runsaasti leikkitilaa. Kaapisto koostuu Ikean moduuleista ja kätkee sisäänsä valtavasti säilytystilaa leluille, kirjoille ja vaatteille. Katso lisää kuvia upeasta sängystä täältä.

Keinut ja Vitran elefantti kuuluvat kodin olohuone-ruokailutilan sisustukseen.
Yhteisissä tiloissa on hillittyä väriyllätyksiä ja tilaa leikkiä.

2. Yhteiset puuhastelutilat perheelle

Yläkerrassa on yhteiset työskentelytilat koko perheelle.

Muotoilija Petra Lassenius ei halunnut kovin isoa taloa itselleen ja teini-ikäisille lapsilleen. Makuuhuoneet pidettiin tarkoituksella pieninä. Lapsilla ei ole omissa huoneissaan kirjoituspöytiä, vaan läksyt, askareet ja työt tehdään yläkerran studiotilassa tai alakerrassa. Yhteisissä tiloissa kukin saa jättää keskeneräiset ompelu-, maalaus- tai piirustusprojektinsa esille. Ne eivät häiritse silmää.

Petra kertoo, että alakerran pöytäryhmä on kovemmassa käytössä kuin sohvat.
Lastenhuoneissa on parvet.

3. Käytännöllistä mutta mielikuvitusta kutkuttavaa

Eetun huoneen seinään on maalattu musta aukko, josta pääsee toiseen universumiin. Tikkurilan Denim-sinisellä maalattu taustaseinä korostaa avaruustunnelmaa.

Maskulaisessa omakotitalossa on panostettu lastenhuoneisiin. Perheen äiti, sisustussuunnittelija Elina Tommila, ideoi perheen kahdelle pojalle huoneet, joiden sängyt on koteloitu vanerilla. Näin sänky näyttää aina siistiltä, eikä sen alle keräänny ylimääräistä roinaa. Reilun kokoiset huoneet on sisustettu murretuilla väreillä.

Sakun huoneen sängynrunko toimii tarvittaessa leikkibändin esiintymislavana. Lähes kolmemetristä huonekorkeutta on rajattu pienen asukkaan mittakaavaan maalaamalla päätyseinä noin puolentoista metrin korkeudelta murretun vihreäksi.
Puolapuut ovat pikkupojan unelma.

4. Vahvoja kuvioita

Cole & Sonin Savuti Ardmore -tapetti oli Olivian ja Ivanan suosikki.

Huippukokki Teemu Auran kotona hallitsevat vahvat tapettivalinnat. Sama linja jatkuu myös lastenhuoneessa. Lapset saivat valita huoneeseensa tapetin Teemun antamasta kolmesta vaihtoehdosta.

Iskun kerrossänky on ollut lapsista suuri hitti.
Eero Aarnion pallotuoli oli Teemun haave ja siinä viihtyvät tytötkin. Koko kodin esittelyn löydät täältä.

5. Hallittu väripaletti

Annabelin huoneen unelmaisen tunnelman tekevät murretut, pehmeät pastellit. Harmoninen harmaa toistuu läpi kodin.

Sisustuskauppias Nat Wheeler on sävytaituri, joka valikoi kotinsa väripalettiin harmaata, roosaa ja salvianvihreää. Samat sävyt toistuvat lastenhuoneissa.

Jos innostuit tyylistä, voit katsoa täältä lisää kuvia.

Makuutiloissa on meleerattu harmaa, nyppypintainen tekstiilimatto, joka on turvallinen ja mukava lasten leikeille lattialla.
Harveyn huoneeseen on tehty säilytystilaa korkeilla keittiökaapeilla, joiden väliin jää kiva syvennys pöytätasolle.

6. Kaupunkikoti leikkejä varten

Kangastelttaan lapset voivat vetäytyä yksin tai yhdessä.

Marja ja Jukka Kontiokarilla on kolme lasta, ja heidän avaran kaupunkikotinsa sisustus on suunniteltu lasten leikkejä silmällä pitäen. Usein sohvatyynyt, peitot ja kaikki muu irti lähtevä muuttuvat lasten leikeissä majan tai pomppuradan rakennusaineiksi. Kotiin on suosiolla valittu huonekaluja, joihin on saatavilla irtopäällisiä ja joita voi muunnella elämäntilanteen mukaan.

Vanhan pulpetin kannen alle Linnea ja Leo säilövät pieniä aarteita, ja vieretysten on mukava puuhailla.
Tämä ei näytä lapsiperheen olohuoneelta, mutta todellisuudessa se muuntautuu hetkessä leikkikentäksi. Sohvassa ja nojatuolissa on pestävät irtopäälliset. Sirot erikokoiset ja -korkuiset sohvapöydät väistyvät helposti leikkien tieltä, ja suuri sisalmatto pysyy paikoillaan kovassakin menossa.
Kommentoi »