Tällaista lastensänkyä et ole nähnyt! Arkkitehdin nerokas Ikea-tuunaus on säilytysihme
Sisustus
Tällaista lastensänkyä et ole nähnyt! Arkkitehdin nerokas Ikea-tuunaus on säilytysihme
Arkkitehti Willem van Bolderen rakensi Ikean kaapeista tyttärelleen upean uniikin sängyn. Koko seinän kattava kaapiston ja sängyn yhdistelmä kätkee sisäänsä vaatteet, kirjat sekä lelut ja jättää lattialle runsaasti leikkitilaa.
Julkaistu 19.9.2018
Avotakka

Hollantilaissyntyinen arkkitehti Willem van Bolderen on suunnitellut Herttoniemessä sijaitsevaan 1940-luvun rivitalokotiinsa monia persoonallisia ratkaisuja. Yksi niistä sijaitsee perheen tyttären Tildan huoneessa.

Willem rakensi lastenhuoneeseen koko seinän kattavan kaapiston ja sängyn yhdistelmän, joka jättää lattialle runsaasti leikkitilaa. Kaapisto koostuu Ikean moduuleista ja kätkee sisäänsä valtavasti säilytystilaa leluille, kirjoille ja vaatteille. Willem rakensi kokonaisuuden itse. Hänen käsialaansa ovat myös vaneriset osat, jotka ovat ilmeikkäästi erisyvyiset kuin moduulit.

Sänky on Tildalle mieluisa nukkumapaikka. Sängyn laitaan on pujoteltu auringonsädekuvio purjeveneisiin tarkoitetuilla joustavilla naruilla, mikä estää putoamisen. Kaapinovien naruvetimet ovat samaa materiaalia.

Joustavat narut muodostavat paitsi sängynlaidan myös koristeellisen auringonsädekuvion. Portaatkin on hyödynnetty säilytykseen.
Uskoisitko Ikeaksi? Vaneriset osat ja naruvetimet tekevät kaapista uniikin.
Tildan huoneeseen mahtuu hyvin myös nahkasohva, joka on ostettu Linnunlaulun kirppikseltä ja joka palveli perhettä pitkään jo aikaisemmassa kodissa. Tilda käyttää sohvan tyynyjä majan rakennustarpeina. Naulakko ja matto ovat Ikeasta. Metallisen kuorma-auton perhe nappasi roskalaatikon vierestä.
Arkkitehti Willem van Bolderen on suunnitellut myös kotinsa persoonallisen portaikon.
6 kommenttia