5 vinkkiä, joilla selätät eteisen kenkäkaaoksen
Sisustus
5 vinkkiä, joilla selätät eteisen kenkäkaaoksen
Tyypillinen tilanne: eteisen lattia peittyy kenkäröykkiön alle. Hoidat ongelman näillä vinkeillä ja kohentamalla itsekuriasi.
14.8.2017
 |
Avotakka

1. Aloita kartoittamalla kenkien määrä. Montako paria on aktiivikäytössä? Onko kaikkien tosiaan oltava saatavilla kaiken aikaa? Saat lisää tilaa ja toimivuutta, kun säilytät harvemmin pidettävät kengät joko varastossa, vaate- tai kodinhoitohuoneessa.

2. Ihanteellista on, jos eteisessä on sekä avointa että umpinaista säilytystilaa. Kenkäteline tai ilmava säilytyspenkki nostaa kengät pois lattialta lojumasta. Tarpeen ja tilan mukaan säilytyspenkkejä voi sijoittaa päällekkäin tai vierekkäin. Hyvä idea on myös rakentaa teline monikäyttöisistä puulaatikoista. Jos lattiatila käy vähiin, ripusta kengät seinäkoukkuihin.

3. Syvyydeltään kapea kenkäkaappi on pikkueteisen pelastus. Jos omistat paljon kenkiä, voit peittää kaapeilla vaikka kokonaisen seinän. Myös vaatekaappiin voi kätkeä kenkähyllyjä moneen kerrokseen. Useat metalliset kenkähyllyt voi asentaa viistoon, jolloin kengät vievät kaapista vähemmän tilaa. Ulosvedettävästä hyllystä kengät on todella helppo ottaa käyttöön.

4. Näe säilytysmahdollisuuksia paikoissa, joita ei tule heti ajatelleeksi. Voit vaikka valjastaa kirjahyllyn kenkien kodiksi. Jos et halua pitää kenkiä esillä, ripusta peitoksi verho. Pyyhetangosta saat mainion telineen korkokantakengille. Sängynaluslaatikot puolestaan tarjoavat rutkasti tilaa kausikenkien säilytykseen. Tai miksi et ottaisi kenkiä osaksi sisustusta: aseta kauneimmat yksilöt lasivitriiniin tai seinähyllylle.

5. Lapsiperheessä helpottavat rutiinit, joita on helppo noudattaa. Pienetkin lapset osaavat laittaa kenkänsä siististi paikoilleen, kun niille on selkeä paikka. Toimiva idea on hankkia joka perheenjäsenelle kori, johon kengät on sisään tullessa helppo pudottaa. Muovinen kori kestää kosteitakin kenkiä.

Muista myös:

  • Kurasaappaat ja ulkokengät eivät sotke eteistä, kun ne riisutaan ulkona ja laitetaan niille varattuun telineeseen tai oven ulkopuolella olevaan kaappiin. Jos säilytys oven ulkopuolella ei ole mahdollista, hanki metallinen tai muovinen kenkätarjotin, joka suojaa lattiaa.
  • Kenkälaatikoissa jalkineet säilyvät ilmavasti eivätkä hankaa toisiaan. Laatikot on myös kätevä pinota kokonaiseksi hyllyköksi. Jos varastoit kenkiä koreissa, sujauta jalkineet ensin paperipusseihin.
  • Kengät pysyvät paremmassa kunnossa, kun et asettele niitä toistensa päälle tai sullo niitä tiukkaan. Kun kenkiä ei käytetä, laita niihin lepolestit. Saappaisiin sopivat hyvin puhallettavat lestit.

Kuva: Marcus Lawett

Lue lisää:

Kommentoi »