Kodin muutos: eteisen sähkötaulu piiloon ja urheiluvälineet järjestykseen
Sisustus
Kodin muutos: eteisen sähkötaulu piiloon ja urheiluvälineet järjestykseen
Pieni eteinen avartui, kun tavarat löysivät paikkansa ja sähkötaulu kätkettiin hauskalla liukuovella.
Julkaistu 14.8.2017
Avotakka

Paljon liikuntaa harrastava asukas oli kyllästynyt lattialla ajelehtiviin kenkäkasoihin ja metsästämään urheiluvälineitä kaappien perältä. Toiveena oli löytää tavaroille näppärä säilytyspaikka.

Lisäksi pientä eteistä hallitseva sähkötaulu haluttiin piiloon. Haasteena olivat eteisen viisi oviaukkoa, jotka eivät juuri jättäneet ehjää seinätilaa säilytysratkaisuille.

Tilanne ennen muutosta: kengät ja urheiluvälineet ajelehtivat pienen eteisen lattialla ja kaappien perällä. Kokonaisuus näytti levottomalta.

Sähkötaulu päätettiin piilottaa liukuoven taakse. Tarkoitukseen kävi ystävän remontista yli jäänyt vanha puuovi, joka kunnostettiin ja maalattiin.

Painavaa ovea varten kattoon kiinnitettiin 75 kilon painon kestävä kisko. Jotta ovi ei heiluisi ja että se liukuisi kunnolla, ovi tuettiin seinään vaakakiskolla. Kiskoon kiinnitettiin laatikko kenkien ja vaatteiden hoitovälineille. Yläkisko saatiin piiloon verholaudalla.

Oven takaa paljastuu kiskoon kiinnitetty laatikko, jossa säilytetään tarvikkeita kenkien hoitoon. Sähkötaulu toimii myös muistitauluna.

Viimeisenä silauksena oven pintaan kiinnitettiin koukku avainnauhoille ja palanen liitutaulutarraa muistiinpanoja varten.

Persoonallinen säilytysratkaisu syntyi, kun urheiluvälineitä ja saappaita varten kiinnitettiin katosta lattiaan ulottuva järeä kettinki, johon voi ripustaa tavaroita. Näin välineet on helppo napata mukaan ja ne kuivuvat nopeammin.

Kettingissä roikkuvat laukut ja urheiluvälineet vaihtuvat vuodenajan mukaan. Tavarat pysyvät kiinni vanhoilla pesulan ripustimilla.

Naulakot siirrettiin samaan tasoon, jolloin seinän ilme selkiytyi. Hanska- ja kaulaliinapinot kätkettiin hattuhyllylle säilytyspusseihin. Käytettynä löytynyt kenkäkaappi mahtui juuri ja juuri kapealle seinänpätkälle ja toi huoneeseen lisää säilytys- ja laskutilaa.

Lopuksi kaapin päälle hankittiin tyyliin sopiva peili. Muutoksen jälkeen eteiseen on aina mukava tulla.

Kenkäkaapin päällä on juuri sopivasti laskutilaa avaimille ja taskun pohjalla oleville pikkutavaroille. Kaappi kätkee kenkien lisäksi kauppakassit.
Vanhasta puuovesta tuli juuri sopivan levyinen liukuovi sähkökaapin eteen.
Kommentoi »