5 syytä, miksi silittäminen kannattaa
Sisustus
5 syytä, miksi silittäminen kannattaa
Kaivatko silitysraudan esiin vain juhlapäivinä? Tässä syyt, miksi silittäminen kuitenkin kannattaa.
1.6.2017
 |
Kotivinkki

1. SILEÄT LAKANAT muistuttavat hotelliöistä ja mummolan kyläilyistä. Sileä pinta on ihana iholla, ja se myös pitää lakanat siistimpinä pidempään. Et tarvitse isojenkaan lakanoiden kanssa mankelia, kun valitset tarpeeksi ison ja tukevan silityslaudan.

2. PÖLYT saavat kyytiä, kun silität lakanat pesun jälkeen. Kuumuus sulkee kuidun pinnan eikä tekstiileistä irtoa pölyä. Silittäminen kannattaa varsinkin allergiaperheissä. Vaikka allergia ei vaivaa, mutta huomaat usein niiskuttavasi aamulla, kokeile silityksen vaikutusta. Aloita vaikka tyynyliinasta.

3. MYÖS VAATTEET pysyvät silittämällä ryhdikkäinä ja siisteinä pidempään. Silittäminen pehmentää vaatetta, jolloin se on mukavampi päällä. Kuuman käsittelyn saanut tekstiili ei likaannu yhtä nopeasti.

4. SILITTÄMINEN on hyvä hetki pysähtyä ja tarkistaa vaatteen kunto. Onko siinä napit paikoillaan, mahdollisia reikiä tai käsittelyä vaativia tahroja? Arkiaamujen kiirettä helpottaa varmuus siitä, että vaatekaapissa on käyttövalmiita, siistejä vaatteita.

5. VAATTEEN ALKUPERÄINEN koko voi palautua silittämällä, jos pesu tai kuivausrumpu on kutistuttanut sitä. Kun otat luonnonkuidusta, kuten puuvillasta, valmistetun vaatteen pesukoneesta, räpsäytä se kunnolla ojennukseen ja vaatteen kuivuttua silitä höyryraudalla tarvittavaan suuntaan venyttäen. Varovasti voi myös kokeilla kutistuneen villapaidan venyttämistä: käytä höyryä, silitä varovasti ja asettele samalla puseroa mittaansa. Myös kierteelle menneen trikoopaidan saa oikenemaan höyryn avulla silittämällä.

Vinkit antoi Anna Simolin Sinituotteelta.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »