4 kysymystä: mökin talviremontti
Rakenna ja remontoi
4 kysymystä: mökin talviremontti
Mökin remontointi talvella voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Tutut remonttireiskat Ari Lahti ja Kirsi Laamanen neuvovat, miten se tehdään.
8.11.2016
 |
Meidän Mökki

1. Mitä mökillä kannattaa remontoida talvella?

Jos on mahdollista pitää lämpöjä päällä, sisätiloissa voi tehdä samoja remontteja kuin kesällä. Hirsiseinien käsittely vaaleammaksi, kylppäriremontti tai mökkikeittiön uusiminen on mukava toteuttaa talvella. Kesällä voi sitten nauttia auringosta ja mökin uudistuneesta ilmeestä. Mökeillä, joissa ei ole lämmitystä ja sähköä, on haastavampaa remontoida talvella. Avotakan lämmössä on vaikea kopsutella paikkoja. Usein nämä mökit ovat paikoissa, joihin tietä ei ole aurattu, joten rakennustarvikkeita voi olla vaikea saada perille.

2. Mitä kaikkea pitää huomioida?

Materiaalien säilyttämiseen ja suosituskäyttölämpötiloihin pitää kiinnittää erityisesti huomiota. Pakkasessa ulkona varastoidut tiilet, laatat, laastit ja muut on kannettava sisään lämpiämään hyvissä ajoin ennen työn aloitusta. Tarvikkeet pitää suojata kunnolla kaikkina vuodenaikoina.

3. Minkälaiset olosuhteet remontille pitää luoda?

Kaasu- ja löpölämmittimet ovat talvella kovassa käytössä työmailla, joissa ei ole sähköä. Aggregaatti mahdollistaa sähkötyökalujen ja -lämmittimien käytön sekä akkukäyttöisten laitteiden lataamisen. Tulisijalla saa pidettyä kylmää ja kosteutta loitommalla. Sormet eivät saa sisähommissa palella, eikä vesi saa valua seinillä.

4. Miten voi olla varma, että pinnat kuivuvat?

Oli vuodenaika ja materiaali mikä tahansa – maali, vedeneriste, tasoite tai muu – aina pitää ottaa huomioon valmistajan antamat lämpötila- ja kosteussuositukset. Maalin ja vedeneristeen kuivuminen on helpompi todeta mutta sementtipohjaisten aineksien, kuten tasoitteiden, laastien ja betonien, kohdalla kuivumisen arviointi on hankalampaa. Pintakosteusmittarilla pystyy varmistamaan, että kerrokset ovat varmasti kuivat jatkokäsittelyyn.

Lue lisää:

Kommentoi »