12 x kakluuni luo lämmintä tunnelmaa
Sisustus
12 x kakluuni luo lämmintä tunnelmaa
Mitäs pakkasista, kun voi viettää leppoisaa talvi-iltaa kakluunin lämmössä! Joskus kaakeliuuni voi jopa toimia inspiraationa sisustukselle.
5.1.2017
 |
Meillä kotona
1. 1920-luvun omakotitalo on täynnä viehkeitä yksityiskohtia. Olohuoneen turkoosinvihreä kaakeliuuni lämpiää talvella päivittäin. Perhe kisaileekin, kuka ehtii ensimmäisenä asettua divaanille viettämään pakkaspäivän iltaa.
2. Kaakeliuuni on 1930-luvulla rakennetun omakotitalon silmänilo ja kaunis kuin koru. Se mousee upeasti esiin vaaleaa taustaa vasten. Olohuoneen seinät on maalattu hiekansävyisiksi kalkkimaalilla ja lattia valkoiseksi Betoluxilla.
3. Omakotitalon makuuhuoneen selkeälinjaista kakluunia lämmitetään vain kovilla pakkasilla. Leudommalla säällä tunnelmantuojaksi riittää kynttilänvalo. Perheen äiti on kerännyt puulaatikkoon joukon puisia kynttilänjalkoja, jotka hän on maalannut valkoisiksi.
4. Oululaisen puutalon uusi asukas ihastui tulevaan kotiinsa osittain olohuoneen tunnelmallisen kakluunin ansiosta. Asukkaan mielestä koti on parhaimmillaan talvella, kun lämpö huokuu puulla lämmitetyistä uunista.
5. 1900-luvun alussa rakennetun helsinkiläishuoneiston makuuhuonetta lämmittää ihanan romanttinen kaakeliuuni. Lämmöstä voi istahtaa nauttimaan tädiltä peritylle kampauspöydän jakkaralle.
6. 1930-luvulla rakennetun omakotitalon ruokasalissa on kakluuni, jonka ajan patinoimat luukut on taottu taidokkaasti. Vihreä väri on talossa asuvasta pariskunnasta niin upea, että he ovat tuoneet sitä sisustukseen enemmänkin. Tässä sävy toistuu lasipullossa ja lasisessa kynttilänjalassa.
7. Äidin ja tyttären pienkerrostalokodin makuuhuone on sisustettu vahvoin värein. Talolla on ikää liki sata vuotta. Perheen äidin lomamatkat suuntautuvat usein Espanjaan, ja hän on halunnut luoda kotiinsakin espanjalaisen elokuvan tunnelmaa.
8. Porvoon empirekaupunginosassa sijaitsee kodikas puutalo, jonka jokainen huone on tapetoitu värikkäällä perinnetapetilla. Makuuhuoneetta lämmittää upea kakluuni, joka seisoo komeasti jyhkeiden lattialankkujen päällä.
9. Työkaverukset vuokrasivat viikonloppukodikseen huoneiston 1800-luvulla rakennetun kartanon sivurakennuksesta. Vapaa-ajankoti sijaitsee entisessä työväen asuintalossa. Ihana jugendkakluuni on kuin jättiläislyhty. Puita on pakkaspäivien varalle, vaikka useimmiten uunin edustalla palavatkin kynttilät.
10. Yli satavuotias kerrostalo huokuu jugend-ajan charmia. Olohuoneen katseenvangitsija on kaakeliuuni, joka on koristeltu rakennusaikakaudelle tyypillisin luonto-ornamentein. Sisustus koostuu moderneista kalusteista ja perintöaarteista.
11. Makuuhuoneen kaakeliuunin oliivinvihreä väri on antanut sykäyksen koko vanhan kerrostalohuoneiston sisustukselle, sillä se toistuu eri puolilla kotia. Luonnollisen väriseksi jätetty mäntylattia tuo lämpöä modernisti sisustettuun kotiin.
12. Hirsitalon olohuoneen kakluunin liila sävy tuntui talossa asuvasta pariskunnasta ensin vähän oudolta, mutta hetken päästä se alkoi viehättää kovasti. Uunia koristavat kansallisromanttiset reliefit. Halot säilytetään vanhassa sinkkisessä ammeessa.

Lue lisää:

Kommentoi »